Kişiden kişiye araç kiralama girişimi Garajyeri'ne 800 bin dolar yatırım geldi

Kişiden kişiye araç kiralama girişimi Garajyeri'ne 800 bin dolar yatırım geldi

Kişiden kişiye araç kiralama dikeyindeki girişim GarajYeri.com, bir süredir duyumlarını aldığımız yatırımını sonlandırdığını açıkladı. 2015 yılında Doğa Girişim'den tarafından aldığı ilk yatırımla kurulan GarajYeri bu yatırımda bir çok ismi arkasına alıyor.

Kuruluşunun üzerinden 7 ay gibi bir süre geçen Garajyeri, aldığımız bilgiye göre 800 bin dolarlık bir yatırıma imza atmış. Yatırıma katılan isimlerse Nevzat Aydın, Hummingbird Ventures, Gökçe Kabatepe, Aydın Evren Özol, Oytun Özer (Raiffeisen Investment), Hakan Baş, Mert Bayram (Tek Cevher Yatırım Holding) ve Kaan Karamancı (Gram Games) olmuş.

garajyeriArda Aşkın , Erman Çağıral ve Güven Özyurt tarafından kurulan Garajyeri, geçtiğimiz günlerde güncel istatistiklerini bizimle paylaşmıştı. Toplamda 20 bin kullanıcıya ulaşan girişimdeki aktif kiralanabilir araç sayısı 250’yi, şimdiye kadar araç sahiplerine ödenen toplam tutar ise 100 bin TL’yi geçmişti.

Araç sahiplerine ek gelir, aracı olmayan kişilere de uygun fiyatlı ve hızlı araç kiralama imkanı vaadeden Garajyeri, aldığımız bilgiye göre bundan sonraki süreçte yeni fırsatlar ve kampanyalarla bilinirliğini artırmaya çalışacak.

Türkiye'nin bu alandaki potansiyeli

Garajyeri'nin kurucularından Arda Aşkın, Batı ülkelerinde kişi başına düşen araç sayısının bize göre 3-4 kat fazla olduğunu, Türkiye'de ise her 5 kişiye bir araç düştüğünü paylaşıyor. Ayrıca yasal olmayan bir pazarın varolduğunu da ekliyor.

Hatırlarsanız 2 gün önce nüfusları İstanbul'un yarısı, hatta çeyreği kadar olan Avrupa ülkelerinin (İsveç, Norveç, Danimarka) bu alanda yatırımları artırdığından söz etmiştim. Dolayısıyla Garajyeri'nin aldığı yatırım Türkiye için de önemli bir başlangıç olabilir. Bundan sonra pazarın nasıl bir ivme kazanacağını ise bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.