LaunchKit: Mobil uygulama geliştirenler için yararlı bir araç seti

LaunchKit: Mobil uygulama geliştirenler için yararlı bir araç seti

Android ve/veya iOS platformları için mobil uygulama geliştirenlerin hayatlarını kolaylaştırmak üzere birden çok araç sunan LaunchKit ile uygulamanızın marketler için farklı çözünürlüklerdeki görsellerini hazırlayabilir, yine marketlerde uygulamanıza yapılan yorumları takip edebilir, uygulamanız için tanıtıcı web sitenizi hayata geçirebilir ya da uygulamanıza dair kullanıcı alışkanlıklarını özetleyen bir analiz paneline erişebilirsiniz.

Tüm bunları ücretsiz olarak sunan San Francisco/ABD merkezli girişim hayatına 2015 yılında başlamış. Bugüne kadar bir de tohum yatırım alan LaunchKit; özetle, mobil uygulama geliştiriciler için sunduğu çok sayıda web tabanlı araçla hem uygulama yayına girmeden önce hem de yayına girdikten sonra mobil geliştiricilerin hayatını kolaylaştırmak istiyor.

Kısa sayılabilecek bir sürede 30 binden fazla uygulama için kullanılan LaunchKit şimdiden 15 binin üzerinde geliştiriciye ulaşmayı başarmış. Kurucu ortaklar LaunchKit kullanıcıları arasında hem büyük çaplı şirketler hem de bağımsız geliştiriciler bulunduğunun altını çiziyor.

launcjkit-ozellikleri

2 yeni özellik yolda

Slack kullanan geliştiricileri de düşünerek hem uygulamaya gelen yorumları hem de satış bildirimlerini platforma düşüren LaunchKit; bugüne kadar kullanıcılarına 250 binden fazla Slack bildirimi göndermiş.

LaunchKit ekibinin şu an üzerinde çalıştığı 2 yeni özellik bulunuyor. Bunlardan bir tanesi 'Release Notes Card' diğeri ise 'Cloud Config'. Uygulama sahipleri 'Release Notes Card' ile kullanım özelliklerini kolayca kullanıcılarına aktarabiliyorken 'Cloud Config' ile de uygulamaya dair config dosyalarını buluta taşımak mümkün oluyor. Halihazırda üzerinde çalışılan bu iki yeni özellikle birlikte LaunchKit'in ağırlıklı olarak 'post launch' yani uygulama yayına girdikten sonra (tabii ki SDK gerekiyor) kullanılacak araçlar üzerine eğildiğini söylemek mümkün.

Gelir modelini ise bu özelliklerim 'freemium' kullanımına dayandıran LaunchKit; son 2 yıldır müşterileri için mobil uygulama geliştiren bir ekipten çıkmış. Kendi mobil uygulama geliştirme süreçlerinde ihtiyaç duydukları ürünleri geliştirmeye başlayan kurucu ekip; zamanla 'startup for developers' kategorisinde bir girişime sahip olmuş.

LaunchKit'i tüm mobil uygulama geliştiricilere avsie ediyoruz, girişimle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.