Aylık 1 milyar aktif kullanıcıya ulaşan WhatsApp nasıl gelir yaratacak?

Aylık 1 milyar aktif kullanıcıya ulaşan WhatsApp nasıl gelir yaratacak?

WhatsApp'ın artık 1 milyar aylık aktif kullanıcısı var. WhatsApp ile ilgili güncellemeleri çatı şirketi Facebook'un sosyal ağından paylaşan WhatsApp CEO'su Jan Koum'un son durum güncellemesi, popüler mesajlaşma uygulaması açısından önemli bir kilometre taşının geride bırakıldığı anlamına geliyor.

one billion users. couldn't be more proud of our small team doing so much in just seven years.

Posted by Jan Koum on Monday, February 1, 2016

Son verilere göre, WhatsApp üzerinden günde 42 milyar adet mesaj gönderiliyor, paylaşın fotoğraf ve video sayısı sırayla 1.6 milyar ve 250 milyon. 53 farklı dilde kullanılan uygulamada 1 milyar kullanıcı grubu oluşturulmuş durumda bugün. Tüm ekipse 57 mühendisten oluşuyor.

Facebook WhastApp'tan nasıl gelir yaratacak?

Gelişmeyi resmi blogundan da duyuran WhatsApp, geriye altı milyar(cık) kişinin kaldığını belirterek, bundan sonra büyümeye odaklı şekilde devam edeceği mesajını veriyor. Ancak kritik soru baki: Facebook WhatsApp'tan nasıl gelir yaratacak?

Geçtiğimiz haftalarda tek gelir kalemi olan 1 dolarlık yıllık abonelik ücretini kaldıracağını duyuracağını duyuran WhatsApp'ın rotası kurumsal pazar olacak gibi görünüyor. Zira Facebook'un 2015 son mali çeyrek açıklaması sırasında Mark Zuckerberg WhastApp'ın insanlar ve işletmeler arasındaki iletişimden gelir yaratabileceğini söylemişti. Bugün piyasada benzer işlevi gören çok sayıda mesajlaşma uygulamasının olması halihazırda bu alanda ciddi bir potansiyel olduğunu gösteriyor. Ancak Facebook, Messenger için de bu tip bir planlama yapıyor. Her iki uygulamanın işlevlerinin çakışmaması için nasıl bir farklılaştırmaya gidilebileceği ilk soru. Bununla birlilkte WhatsApp'ın son kullanıcılar için sunduğu ürünü değiştirmek zorunda kalıp kalmayacağı da bir diğer önemli bir soru. Zira uygulamanın alameti farikası olabildiğince basit ve yalın olması. Bu soruların cevabını almak içinse bir süre daha beklememiz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.