Garajyeri, 100 bin TL işlem hacmine ulaştı ve ücretsiz vale hizmetini başlattı

Garajyeri, 100 bin TL işlem hacmine ulaştı ve ücretsiz vale hizmetini başlattı

Kişiden kişiye araç kiralama platformu olan Garajyeri.com da 2016'da çıkış yakalamak isteyen yerli girişimlerden biri. Araç sahiplerine yaptığı ödeme tutarı 100 bin TL'yi geçen girişim, kapıya araç teslim özelliğini devreye aldı.

Bilmeyenler için kısaca açıklayacak olursam Garajyeri, çevrenizdeki bir kişinin aracını kiralayabilmenizi veya kendi aracınızı çevrenizdeki kişilere kiralamanızı sağlıyor. Araç sahiplerine boşta duran araçlarından para kazanma, aracı olmayanlara da en yakındaki aracı en uygun fiyata kiralama şansı sunuyor.

Aldığımız bilgilere göre Mayıs 2015'ten bu yana binlerce araç sahibi ve kullanıcıyı bir arayan getiren girişim toplamda 20 bin kullanıcıya ulaşmış. Aktif kiralanabilir araç sayısı 250'yi, şimdiye kadar ödenen toplam tutar ise 100 bin TL'yi geçmiş. Hatırlatalım, Ekim 2015'te araç sahiplerine kazandırılan tutar ise 40 bin TL idi.

Ücretsiz vale özelliği geldi

Normalde Garajyeri'nde kiralanan araçların kiralayan kişi tarafından alınıp bırakılması gerekiyor ama yeni devreye alınan vale özelliği bu durumu değiştiriyor. Vale özelliğiyle araçlar kiracının kapısına teslim kadar ediliyor. İsteyen kullanıcılar için araç teslimi de vale tarafından gerçekleştiriliyor.

garaj-yeri-arac-kirala

Kullanıcılar Garajyeri.com’a girerek veya mobil uygulama üzerinden “Ücretsiz Kapıya Teslim” düğmesiyle bu yeni özellikten faydalanabiliyor. Bu yeni özelliğin ne kadar daha ücretsiz kalacağı meçhul ama en azından kiralama taleplerini artırack bir hamle olduğunu düşünüyorum.

Kiralamalarda araç sahiplerinden yüzde 15 komisyon alan Garajyeri, kiralama yapmak istenilen yer ve tarihe uygun olarak sunduğu araç listesi ile kolayca fiyat karşılaştırma şansı da veriyor.

Garajyeri'nin hedef kullanıcı kitlesi

Kullanıcıların Garajyeri’nden kiralama yapabilmesi için 23 yaşını doldurmuş olmaları ve ehliyetlerinin en az 1 yıllık olması gerekiyor ki bence bu son nokta Garajyeri için bıçak sırtı olan bir durum. Zira araçların güvenli kullanımı önemli ama yaş ilerledikçe araç sahibi olma oranı arttığı için Garajyeri'nin potansiyel kullanıcı havuzu da daralmış oluyor.

Diğer yandan Garajyeri'nin kurucusu Arda Aşkın, 2016'da İstanbul’da binlerce araçlık bir filoya sahip olmak, her mahallede en az 5 araca ulaşmayı hedeflediklerini söylüyor. İzmir ve Ankara’ya açılmak ve tavsiye motorunu devreye almak da Garajyeri'nin 2016 hedefleri arasında yer alıyor.

2016'da kişiden kişiye araç kiralama modelinin başarıya ulaşıp ulaşmayacağı benim en çok merak ettiğim şeyler biri. Zira paylaşım ekonomisinin gücünü kullanan bu tür girişimler, belli bir ivme yakaladığı takdirde taşları yerinden oynatacak bir potansiyele sahipler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.