Web sitesi sahipleri artık Firefox'ta da anlık bildirim gönderebilecek

Web sitesi sahipleri artık Firefox'ta da anlık bildirim gönderebilecek

Açık kaynaklı internet tarayıcısı Firefox, yeni sürümünü yayınladı ve web sitesi sahiplerinin bildirim özelliğini kullanabilmesinin önünü açtı.

Yaklaşık 58 MB büyüklüğündeki güncelleme Firefox'u 44. sürüme taşıyor ve her zaman olduğu çeşitli yenilikler, güncellemeler ve hata çözümler içeriyor. En önemli ve büyük yenilik kategorisinde ise bildirim özelliği dikkat çekiyor.

Söz konusu özellik mobil uygulamaların anlık bildirimleri gibi çalışıyor. Web sitesi sahiplerinin kullanıcılara tarayıcı üzerinden anlık bildirimler göndermesini sağlıyor ki bu özellik Twitter gibi bazı seçilmiş web siteleri tarafından kullanılmaktaydı.

Firefox web bildirimChrome'un 1 yıl kadar önce devreye aldığı bildirim özelliği aslında çeşitli web siteleri tarafından kullanılıyor ama özellikle Mac OS kullanıcılarının uygulamalar ve sistem bildirimleri sayesinde büyük sosyal ağlar için bu açığı kapattığını söylemek mümkün.

Keza tarayıcı eklentileri de hem Chrome'da hem de Firefox'ta belli bir denetim imkanı sunuyordu. Fakat yerleşik bildirimlerin özellikle yeni girişimler adına güzel bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz.

Kullanıcı bağlılığını artırmak isteyen geliştiriciler Mozilla Hacks bloguna, kontrol menüsünde bildirimleri yönetmek isteyen kullanıcılar da yardım sayfasına göz atabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.