Twitter'ın ürünlerden sorumlu baş yöneticisi Instagram'a geçiyor

Twitter'ın ürünlerden sorumlu baş yöneticisi Instagram'a geçiyor

Geçtiğimiz Pazar günü Twitter'ın tepe yönetiminde yaşanan üç ayrı istifa teknoloji dünyasında büyük ses getirmişti. Bu istifaların Jack Dorsey'in baskısıyla olduğu yönünde söylentiler olsa da yeni ortaya çıkan bilgiler bunun tam tersini söylüyor.

Twitter'da ürünlerden sorumlu baş yönetici olarak görev yapan Kevin Weil'in Instagram'a aynı pozisyonla transfer olduğu bugün ortaya çıkan yeni bir bilgi. Parçaları birleştirince Twitter'da yaşanan istifaların, Jack Dorsey'in de aktardığı gibi yönetim baskısından değil yöneticilerin kendi insiyatifleri doğrultusunda alınmış kararlar olduğunu gösteriyor. Kaynaklara göre Kevin Weil bir ay önce Instagram ile bir görüşme yapmış ve teklifi kabul etmiş.

Instagram'da ürünlerden sorumlu baş yönetici olan Peter Deng bir ay önce görevinden ayrılarak bir diğer Facebook şirketi Oculus'a aynı görev ile geçmiş yapmıştı. Instagram'ında Kevin Weil'i Twitter'dan transfer ettiği dönem tam bu geçiş sırasına denk geliyor. Yani aslında tüm bu olanlar bir ay öncesinden belliymiş, Kevin Weil'de görevine Şubat ayının ilk haftası başlayacak. Kate Weil ile birlikte şirketten ayrılan mühendislik ekibinin başındaki Alex Roetter ve medya ekibinin başındaki Katie Stanton'ın kariyerlerine nasıl devam edeceği ise henüz bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.