Unkapanı Digital, amatör sanatçıların eserlerini koruma altına alıyor, yapımcılarla buluşturuyor

Unkapanı Digital, amatör sanatçıların eserlerini koruma altına alıyor, yapımcılarla buluşturuyor

Dijital dönüşümün en çok etkilediği alanlardan biri hiç şüphesiz müzik endüstrisi. Ancak yine dijital teknolojiler sayesinde fikri mülkiyet haklarını koruma altına almak da giderek kolaylaşıyor. Unkapanı Dijital de amatör ses sanatçısı ve müzisyenlerin eserlerini koruma altına alarak profesyonel sanatçılığa geçişlerini kolaylaştırıyor.

Adını Unkapanı Plakçılar Çarşısı'ndan alan Unkapanı Digital, amatör ses sanatçılarının kendi videolarını yükleyebildiği ve müzik yapımcılarına ulaşabildiği bir platform. Eserlerini unkapani.digital adresine yükleyen amatör sanatçılar, Ada Müzik, Emre Müzik, Kalan Müzik ve Seyhan Müzik gibi yapımcılara seslerini duyurabiliyor.Unkapani.digital

Elektronik sertifika hizmetleri sunan E-GÜVEN’in bir ürünü olan Tasdix'i kullanan Unkapanı Dijital'in proje koordinatörü Mustafa Kınış, amatör sanatçıların Ocak 2017’ye kadar eserlerini ücretsiz* olarak tasdik edebileceğini söylüyor.

Kınış, Türkiye’de son 10 yılda fiziki albüm satışı yüzde 80’lerin üzerinde düştüğünü paylaşıyor. Dijitaldeki gelirlerin ise 2004 yılında 0,4 milyon dolar iken 2013’te 9,7 milyon dolara yükseldiğini ve pazarı büyütmek istediklerini ekliyor.

Can Orhun, Bulent Seyhan, Mustafa Kinis
E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, MÜYAP Başkanı Bülent Seyhan, Unkapanı Digital Proje Koordinatörü Mustafa Kınış,

MÜYAP Başkanı Bülent Seyhan, sektör yöneticileri ve ünlü sanatçıların katılımıyla tanıtımını yapan Unkapani.Digital'in 2016'da ünlü sanatçıların çıkış noktası olup olmayacağını hep birlikte göreceğiz. 'Sesime güveniyorum' diyenleri de hemen unkapani.digital adresine yönlendiriyoruz. :)

*Her üyeye toplam da 5 kontör hediye ediliyor. Kullanıcılar tek kontör ile 100 adet besteyi tasdikleyebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.