Millenicom Telekomünikasyon artık Ewe Turkey Holding'in

Millenicom Telekomünikasyon artık Ewe Turkey Holding'in

Almanya merkezli iki şirket, Millenicom ve Ewe Holding, Türkiye'de artık birlikte hareket edecek. Geçtiğimiz Ekim ayında Millenicom Telekomünikasyon'u satın almak üzere Rekabet Kurumu'na başvuran Ewe Turkey Holding, yasal süreçlerin tamamlanmasıyla Millenicom Telekomünikasyon'un hisselerini devraldı.

Türkiye'de BOTAŞ'tan sonra en büyük doğal gaz dağıtım şirketlerinden biri olan Ewe Turkey, Millenicom satın almasıyla birlikte telekomünikasyon alanına giriş yapmış oldu. Türkiye'de alternatif servis sağlayıcılardan biri olan Millenicom müşterilerine arama kartı, arama bazında çağrı, sabit telefon hizmetleriyle başlamıştı. 2009 yılından bu yana VOIP, Doping ADSL ürün ve servislerini sunan Millenicom, bugün hem bireysel hem kurumsal müşterilerine internet hizmeti, telefon hizmeti ve bulut çözümleri sağlıyor.

Almanya'da halihazırda telekomünikasyon alanında da faaliyet gösteren Ewe Holding, Türkiye'de bu alandaki faaliyetlerine Millenicom satın almasıyla birlikte ileriden başlıyor olacak.

EWE Turkey Holding Genel Müdürü Bekir Sami Acar hisse devrinin gerçekleşmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, iki şirketin Türkiye'de uzun vadede enerji ve telekomünikasyon piyasalarının yakınsamasına yönelik yenilikler getireceğine inandığını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.