Spotify video servisi bu hafta başlıyor

Spotify video servisi bu hafta başlıyor

Spotify'ın bir müzik dinleme uygulamasından bir içerik servisine dönüşümüne nihayet tanıklık etmeye başlayabiliriz. Geçtiğimiz Mayıs ayında müzik kütüphanesinin yanına video ve podcast gibi farklı içerikleri de dahil etmeye başlayacağını duyuran Spotify, video ürününü bu hafta kullanıcılarına sunmaya başlıyor.

Şirketin WSJ'a yaptığı açıklamayla doğruladığı gelişme öncelikle Android ve sonraki hafta iOS uygulamalarını kapsıyor. Video servisinin önce ABD'ye ve ardından Birleşik Krallık, Almanya ve İsveç'e açılması planlanıyor.

Spotify'ın video servisiyle ilgili bildiklerimiz ise henüz sınırlı. Yalnızca mobilde sunulması planlanan video servisinin haber, komedi, eğlence gibi farklı kategorilerde kısa videolar içermesi bekleniyor ilk etapta. Spotify bu içerikler için ABC, BBC, Vice Media, Slate, TasteMade gibi onlarca yayıncıyla iş birliği yaptığını paylaşmıştı daha önce.

WSJ'nin haberinde Spotify'ın video servisini bugüne kadar tüm kullanıcılarının yüzde 10'undan daha azını oluşturan bir kitleyle denediği de belirtiliyor. Bu süreçte kullanıcılarına müzik içeriğini keşfetmeleri için gereğinden fazla yol sağladığını anlayan Spotify, bu nedenle videoları "Haftanın haberleri", "Öğlen yemeği sırasında gülümseten videolar" gibi derlemeler şeklinde sunmaya karar vermiş.

Halihazırda müzik deneyimini günlük aktivitelere uyum gösterecek şekilde yeniden tasarlayan Spotify'ın bu yaklaşımı yeni içerikleri için de sürdüreceğini biliyoruz. Konuyla ilgili daha fazla detay için Spotify‘ın Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Shiva Rajaraman röportajımızı da aşağıda görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.