PayU'dan POS cihazı yerine kullanılabilen mobil uygulama: mPOS

PayU'dan POS cihazı yerine kullanılabilen mobil uygulama: mPOS

PayU işletmelerin mobil cihazları üzerinden, herhangi bir kart okuyucuya ihtiyaç duymadan ödeme almalarını sağlayan uygulaması mPOS'u yayınladı. iOS ve Android tabanlı cihazlarda kullanılabilen mPOS ürünü, offline ortamda ödeme almak isteyen iş yerlerini hedeflemesiyle bu işletmelerin de ödeme ekosistemine dahil edilmesini amaçlıyor.

mPOS, POS cihazı yerine geçen bir mobil uygulama ve işletmelerin kredi ya da banka kartı tahsilatlarını peşin ya da taksitli bir şekilde yapmalarını sağlıyor. mPOS ile gelen en önemli inovasyon da bu zira ürün PayU'nun online ödeme arayüzünü mobilde her an kullanıma hazır bir şekilde işletmelere sunuyor.

Ödeme işlemi için kullanıcının kart numarası bilgileri, uygulama içinden kartın fotoğrafı çekilerek ya da manuel bir şekilde giriliyor. Ödeme işlemini hızlandıran fotoğraf çekme çözümü için kartınıza ait yalnızca ön yüz fotoğrafı soruluyor. Buradan kart numarası ve son kullanım tarihi otomatikman alınıyor, CVC ya da CVV bilgilerini yine manuel olarak girilmesi gerekiyor. İşletmeler TL ile birlikte Dolar, Euro ve İngiliz Pound'u bazında yapılan ödemeleri alabiliyor mPOS ile.

payu2

mPOS'un bugüne kadar ağırlıkla e-ticaret odaklı ürünler geliştiren PayU'nun kapsamını ticaret ile genişletmesi açısından önemli bir başlangıç olduğunu söyleyebiliriz. PayU Türkiye CEO’su Emre Güzer de konuyla ilgili açıklamasında, “PayU Türkiye olarak uzun süredir üye iş yerlerimizin sadece online dünyada değil her alanda ödeme ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak ve onların asıl işlerine, ticarete odaklanmalarını sağlamak için çalışıyoruz. 2016 yılında kullanıma sunacağımız yeni ürün ve servislerimizden ilki mPOS uygulamasıyla bu alanda somut adımlar atmaya başladık" diyor.

Güzer'in açıklamasında bir diğer önemli not, mPOS kullanıcısı büyük firmaların ürünü kendi markalarıyla kullanmalarını sağlayan white label çözümü şeklinde sunulması.

mPOS uygulaması ilk etapta yalnızca PayU üye iş yerleri tarafından kullanılabiliyor. Ancak Güzer, kısa bir süre sonra uygulama üzerinden yeni üye almanın da mümkün olacağını belirtiyor. Bu geçişle birlikte uygulamanın offline tarafta büyümeye odaklanması da mümkün olacak. Güzer, PayU'nun 2016 yılında doğrudan son kullanıcıları hedefleyen uygulamalar çıkarmaya hazırlandığı bilgisini de paylaşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.