Facebook uygulama içinde de 3D Touch özelliğini kullanmaya başlıyor

Facebook uygulama içinde de 3D Touch özelliğini kullanmaya başlıyor

Facebook geçtiğimiz Ekim ayında Apple'ın iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'lara getirdiği 3D Touch özelliğini uygulamasına taşıdığını duyurdu

Facebook'un 3D Touch özelliği bundan böyle uygulama içinde de, yani kendi zaman akışınızda (Timeline) kullanılabilecek. Apple'ın 3D Touch özelliği, kullanıcıların telefon ekranındaki bir alana basılı tutması ve sonrasında otomatik açılan bir menü özelliğini taşıyor. Facebook getirdiği 3D Touch özelliğiyle birlikte Facebook uygulaması ikonu üstünden direkt olarak fotoğraf/video çekmenizi, fotoğraf/video yüklemenizi veya yeni bir durum mesajı yazmanızı sağlıyordu.

Facebook'un 3D Touch özelliğini uygulamanın içerisine yani Timeline'a taşımasıyla beraber ise artık kullanıcılar web linklerinde, profillerde, Facebook sayfalarında, Facebook gruplarında, etkinliklerde, fotoğraflarda, profil resimleri ya da kapak fotoğrafı alanlarında kullanabiliyor olacak. Böylece Facebook uygulaması içindeyken de linkleri ön izleme olarak görmek mümkün olabilecek.

Facebook ile birlikte Apple da 3D Touch özelliğinin kullanıcılar tarafında daha çok bilinirlik elde edilmesini amaçlıyor. Böylece diğer Apple uygulama geliştiricileri de kullanıcı alışkanlıklarının 3D Touch kullanmaya yönelmesiyle birlikte bu özelliği uygulamalarına taşımaya başlayacak gibi gözüküyor. Apple'ın 3D Touch özelliğini anlattığı bir videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.