bialan: Etkinlik veya her türlü ticari faaliyet için alan listeleme platformu

bialan: Etkinlik veya her türlü ticari faaliyet için alan listeleme platformu

Kısa bir süre önce yayına başlayan bialan için toplantı, lansman veya atölye çalışması gibi etkinlikleri için 'alan' bulmak isteyen firmalara yönelik bir listeleme platformu diyebiliriz. bialan ile temel olarak alanlar arasında arama yapabilmek, alanlarla ilgili detayları incelemek ve teklif alıp rezervasyonu tamamlayabilmek mümkün.

Platformun çözmek istediği probleme de değinmek gerekirse; normalde bu tarz bir 'alan' kiralamak isteyen firma ya da kişiler Google'da arama yaptıktan sonra bir kısa liste oluşturuyor, ardında da bu alanlarla teker teker iletişime geçiyordu. Ciddi zaman kayıplarına sebep olan bu süreci kolaylaştırmak için Özgür Çakmak tarafından kurulan girişim, 16 Kasım tarihinde yayın hayatına başlamış. Şu an için 43 mekan listelenen platformda 4 tane de kiralama gerçekleşmiş.

bialan ile etkinlik tipine, alan özelliklerine, hizmet türlerine ve lokasyona göre detaylıca arama yapabiliyorsunuz. Kullanıcılar sonrasında ise ilgilerini çeken alanlarla ilgili yetkili kişiyle iletişim kurup rezervasyonlarını tamamlayabiliyor.

bialan'da şimdilik online ödeme yöntemi bulunmuyor, Özgür Çakmak'tan öğrendiğimize göre platforma kısa bir süre için online ödeme özelliği de eklenecekmiş. Platformda şu an için soru-cevap yaparak anlaşan kullanıcı ve alan sahipleri tercih ettikleri offline yöntem ile ödeme sürecini tamamlayabiliyor.

bialan-ekran-goruntusu

bialan'da gelir modeli aylık listeleme ücreti ve komisyon üzerine kurulmuş

Girişimin kurucusu Özgür Çakmak'tan aldığımız bilgiye göre bialan'ın kısa vadedeki hedefi içerik olarak hızla büyümek ve kullanıcılarından gelen geri bildirimler ışığında ürününü geliştirmek. Yukarıda da belirttiğimiz gibi kısa bir süre içinde online ödeme yönteminin platforma ekleneceğini de hatırlatmış olalım.

bialan'ın gelir modeli ise alan sahiplerinden alınan aylık listeleme ücretleri ve yüzde 10'luk komisyon üzerine kurulu.

Bir pazar yeri olarak da nitelendirebileceğimiz girişim; şimdilik dominant bir oyuncunun bulunmadığı ve oldukça büyük bir pazarda yer alıyor. Girişim diğer yandan hem alan hem de bu alanda firmaların ihtiyaç duyabileceği muhtemel hizmetlerin listelendiği bir platform haline de gelebilir. bialan ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.