Borsaya açılmaktan vazgeçen Deezer 100 milyon euro yatırım aldı

Borsaya açılmaktan vazgeçen Deezer 100 milyon euro yatırım aldı

Avrupa'nın en önemli girişimlerinden biri olan Deezer, borsaya açılma kararından vazgeçtikten sonra önemli bir yatırım turuyla geri dönüş yaptı. Paris merkezli müzik dinleme uygulaması, 100 milyon euro yatırım aldı.

Deezer'ın açıkladığı yeni yatırım, borsa açılımıyla kazanılması beklenen gücün yerini dolduracak gibi görünüyor. Zira 100 milyon euro tutarındaki yatırıma Warner Music Group'un çatı şirketi Access Industries var ki Access Deezer'ın mevcut yatırımcılarından biriydi. Fransız telekom devi Orange ise yatırıma katılan bir diğer önemli şirket.

Deezer CEO'su Holger Albrecht, yatırımın operasyon ve işi büyütmek için kullanılacağını paylaşıyor. Diğer yandan yatırım alma kararının mevcut hissedarların tamamı tarafından desteklendiğini ekliyor. halka arz planının seçenek olarak bir kenarda tutulduğunu da ekliyor.

Şu anda 180 ülkede kullanılabilen ve 2015 Ekim verilerine göre 6,3 milyon ücretli abonesi olan Deezer, veritabanını 40 milyon parçaya genişlettiğini de duyurdu ve 30 milyon parça dinleten Spotify'ın önüne geçmiş oldu. Spotify'ın ücretli kullanıcı sayısı ise bu ay içinde 26 milyon olarak tahmin edilmişti.

Deezer, 2015 sonunda borsa açılma planlarını Ekim ayına çekmiş ancak daha sonra bu planından vazgeçmişti. Deezer'ın şimdiya kadar aldığı yatırım tutarı 285 milyon euro'ya ulaşmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.