Meituan-Dianping rekor kırarak tek turda 3,3 milyar dolar yatırım aldı

Meituan-Dianping rekor kırarak tek turda 3,3 milyar dolar yatırım aldı

Tek turda en fazla yatırım yapılan teknoloji-internet şirketleri listesinin tepe noktasına bugün itibariyle Meituan-Dianping yerleşti. Çin merkezli fırsat sitesi borsaya açılmadan tek bir turda en fazla yatırım alan şirket olarak rekor kırdı.

Çin merkezli olarak hizmet veren Meituan-Dianping grup satın alma, diğer bir deyişle fırsat sitesi. Meituan-Dianping'in sözcüsünün Tech In Asia'ya yaptığı açıklamayla yatırımı doğrulamış hatta 3,3 milyar dolardan fazla olduğunu da belirtmiş. Ancak yatırımla ilgili şu an detaylı bilgiler paylaşılmayacağını önümüzdeki günlerde basına kapsamlı bir açıklamanın yapılacağını aktarmış. Geçtiğimiz yıla kadar iki ezeli rakip olan Meituan ve Dianping, 2015 yılı içerisinde birleşme kararı almış ancak iki şirketin faaliyetlerini ayrı operasyonlar altında yürütülmesine karar verilmişti.

Meituan aslında 2015 yılı içerisinde yine çok büyük hacimli olarak gerçekleşen Seri D turun sonunda Sequoia Capital, Northern Light Venture Capital, Alibaba ve bir grup diğer yatırımcıdan 700 milyon dolar yatırım almıştı. Kasım 2015'te değerlemesinin 20 milyar dolar olduğu açıklanan şirketin 3,3 milyar dolarlık yatırım sonunda ne kadar değerlemeye ulaştığı şu an için bilinmiyor. Şirketin borsaya açılmadan tek bir yatırım turunda 3,3 milyar yatırım alması Çin'in internet ekonomisi hakkında bizi düşünceye sevk edebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.