İlk kurulduğu günden itibaren küresel hedefli bir sosyal ağ olduğunu vurgulayan Scorp'un uluslararası açılımı nihayet başlıyor. Bunu destekleyecek şekilde ikinci yatırım turunu kapattığını açıklayan Scorp, açılımına Almanya ile başlıyor.
Scorp ikinci tur olduğunu belirttiği yatırımın miktarı ve katılımcılarıyla ilgili detayları henüz paylaşamıyor. Girişim bugüne kadar aralarında Selçuk Saraç, Ömer Erkmen, Tahir Zaimoğlu ve Dr. Joachim Behrendt‘in olduğu önemli isimlerden yatırım almıştı. Ancak kısa sürede Türkiye'de geliştirilen en başarılı sosyal ağlardan biri haline gelmesiyle yeni yatırımcıların da ilgisini çekmiş olması kuvvetle muhtemel.
Son olarak geçtiğimiz Kasım ayında 1 milyon kullanıcıya ulaştığını duyuran Scorp'tan aldığımız güncel bilgilere göre sosyal ağın bugün 1,7 milyon kullanıcısı var. Bugüne kadar kullanıcılar tarafından yüklenen video sayısı 4 milyon 500 bine çıkan Scorp'ta her konu başlığına 350 video düşüyor.
Türkiye'de yakaladığı başarının ardından Almanya Scorp'un ilk yurt dışı denemesi. Girişimin Türkiye'den sonra ABD'ye açılmasındansa önce görecek tanıdık bir pazar olan Almanya ile işe başlaması daha rahat bir geçiş sağlayabilir. Şu anda Almanya'da yeni bir ekip oluşturan Scorp ülkedeki resmi lansmanını 1 Şubat itibariyle yapmayı planlıyor. (Almanya'da Scorp ekibine destek olmak isterseniz [email protected] adresinden Scorp ile iletişime geçebilirsiniz.)
Scorp, doğal reklamlar ve yayıncılarla yaptığı iş birlikleriyle gelir yaratıyor. Bugüne kadar Microsoft, Denizbank, Ülker, Teknosa, Penti, Nike, Nescafe, Ruffles ve Doritos gibi çok sayıda tanınan marka ile çalışan Scorp, Okan Bayülgen'in Dada'sı ve Beyaz Show ile özel içerik anlaşmalarına imza atmıştı.
Henüz onuncu ayında bu başarıya ulaşan Scorp'un, ürününü ve reklam tekliflerini (Snapchat'in yaptığı gibi, yeni ve kendine özgü formatlarla) daha da iyileştirebilir. Küresel açılımın Scorp'a sağlayacağı en önemli katkı bu olabilir.