EsyaKutuphanesi.com, eşya paylaşımı üzerine kurulu sosyal girişim

EsyaKutuphanesi.com, eşya paylaşımı üzerine kurulu sosyal girişim

Eşya Kütüphanesi, ödünç alıp vermeyi kolaylaştıran sosyal bir girişim. Bir Startup Weekend etkinliğinde kazanılan birincilik sonrasında geliştirilmeye başlanmış ve 2012'nin Kasım ayından bu yana internet üzerinden eşya paylaşımını kolaylaştırıyor.

Aysu Erdoğdu Miskbay ve Ayşe Gökçe Bor tarafından kurulan Eşya Kütüphanesi'nin amacı tüketimi azaltmak ve paylaşımı artırmak. Bunun için hazırlanan web sitesiyle kişilerin elindeki eşyaları başkalarına ödünç verebilmesini sağlıyor. Belli bir eşyaya ihtiyacı olanlar da ihtiyaçlarını listeleyerek ödünç eşya talebi oluşturabiliyor.

2014 yılında Evsel Eşyalar için Karbon Ayak İzi Hesaplama Platformu projesiyle kazanılan Teknogirişim Desteği, Didem Yeni'nin de kurucu ortaklar arasına katılmasını sağlamış ve Eşya Kütüphanesi şirket kurulumuyla varlığını resmileştirmiş.

odunc esya

Aldığımız bilgilere göre Eşya Kütüphanesi, 2015 sonu itibarıyla 19 şehirden 3233 üye kayıtlı üyeye ulaşmış. Bu üyelerin 235 tanesi 617 eşya listelerken, 903 eşya ödünç olarak istenmiş veya ödünç verilmiş.

Yeni bir paylaşım modeli daha

Platformu daha da büyütmek isteyen Eşya Kütüphanesi'nin kurucuları, oyun.esyakutuphanesi.com altında yeni bir model daha hayata geçirmiş. Bu bölümde üyeler kullanmadığı eşyaları bağışlıyor. Bağışlanan eşyaların satıştan elde edilen para da yaratıcı hedefi olan bir başka kullanıcıyı desteklemek için kullanılıyor.

Geliştirilmesi halen devam eden ve isim aranan bu bölüm, Eşya Kütüphanesi için önem taşıyor zira buradaki işlemlerden alınacak komisyon, genel ihtiyaçlar ve topluluğun daha da büyütülmesi için harcanacak.

Eğer elinizde başkalarına ödünç verebileceğiniz veya satın almadan, ödünç almak için aradığınız eşyalar varsa esyakutuphanesi.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Esya-kutuphanesi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.