Airbus Ventures kurduğu 150 milyon dolarlık fonla yatırıma başladı

Airbus Ventures kurduğu 150 milyon dolarlık fonla yatırıma başladı

Avrupa merkezli lider uçak üreticisi Airbus, geçtiğimiz yıl Airbus Ventures'ı kurmuş ve bu yatırım için 150 milyon dolarlık fon ayırmıştı.

Havacılık, veri analizi, drone, güvenlik ve uydu teknolojileri girişimlerine ilgi göstereceğini açıklayan Airbus Ventures yeni yılla birlikte fonu kullanarak ilk yatırımını yaptığını duyurdu. Fonun ilk yatırımı 3 boyutlu yazıcılarla üretilebilen ve yola çıkmaya hazır araçlar üreten Local Motors'a geldi. Phoenix merkezli 8 yıllık bir girişim olan Local Motors hali hazırda 3 boyutlu yazıcılarla üretilebilen araba ve motorbisiklet projeleri üstünde çalışıyordu.

Airbus fonu kurmasıyla birlikte Andreessen Horowitz geçmişi olan Tim Dombrowski'yi fonun CEO'su olarak atamıştı. Merkez olarak Silikon Vadisini seçen Airbus Ventures, hem Airbus çalışanlarından hem de silikon vadisinden tecrübeli isimlerle çalışıyor. Bununla birlikte Airbus'ın inovasyon merkezi de San Jose'de, Airbus'ın amacı, fonun yatırım yaptığı girişimleri kendi uçaklarının inovasyonları için kullanabilmek olarak nitelendirilebilir.

Fonun CEO'su Dombrowski verdiği röportajda, Airbus Ventures olarak sadece havacılığa odaklanmak istediklerinin altını çizdi. Bu alanda ticari ya da askeri uçak, helikopterler, fırlatma araçları, roketler ya da uydu araçlarının dahil olduğu ekosistem oldukça geniş. Görünüşe bakılırsa tohum yatırımı yapmayı düşünmeyen şirket, daha çok Seri A ve Seri B yatırımlarında giriş yapmayı düşündüğünü belirtiyor. Airbus Ventures'ın tek amacının başarılı bir VC olarak anılmak olmadığı, asıl amacının yatırım yaptığı girişimlerin Airbus firmasının ve havacılığın geleceğine katkıda bulunması olduğunu tahmin ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.