Uber yolculuklarında kişisel veya iş profili seçmek artık mümkün

Uber yolculuklarında kişisel veya iş profili seçmek artık mümkün

Özel araç çağırma servisi Uber, sadece kişisel kullanım amacıyla değil, pek çok şirket işi için çalışanlar tarafından da kullanılıyor.  Bu durumu bilen Uber, geliştirdiği yeni özellikle birlikte artık kullanıcıların araç çağırırken kendi kişisel olarak ya da şirket adına yapacağı yolculukları ayırmasına imkan sağlayacak.

Uber yolcuları eğer kişisel kullanım seçeneğini seçerlerse, yolcuğun ücreti kendi kartları üzerinden ödenecek. Ancak iş için yaptığı harcamalar için iş profillerini seçen kullanıcıların ödemesi, direkt şirket tarafından karşılanmak üzere ya da iş için sahip olunan kredi kartından yönlendirilebilecek.

Türkiye'de de devreye giren sistem sayesinde hem Uber yolculuğu yapacak çalışanlara büyük konfor sağlarken hem de işverenlerin yolculuk masrafı olarak gerçekleştirilen bu giderleri daha iyi kontrol altında tutmalarını büyük oranda sağlayabilecek.

uber-business

Business Profiles sayesinde, çalışanlar taksi fişi ya da faturası gibi gereksiz detaylarla tekrar uğraşmak zorunda kalmazken, işveren tarafı ise tek bir sayfa üzerinden çalışanlarının yaptığı tüm yolculukları, güzergahları, alınma ve bırakılma noktalarını iş hesapları üzerinden kontrol edebiliyor olacak. Bununla birlikte, işverenler bazı kısıtlamalar da getirebilecek. Örneğin sadece hafta içi ve mesai saatleri içerisinde kullanıma izin ver ya da sadece ofisten ve saat 21:00'dan sonraki yolculuklara izin ver gibi seçenekler seçilebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.