HoloLens tamamen kablosuz ve 5 saat batarya süreli olacak

HoloLens tamamen kablosuz ve 5 saat batarya süreli olacak

Microsoft'un merakla beklenen arttırılmış gerçeklik gözlüğü HoloLens ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Microsoft'ta teknik evangelist olarak çalışan Bruce Harris, Tel Aviv'de katıldığı bir etkinlikte HoloLens hakkında yeni teknik bilgiler verdi.

Bruce Harris'in aktardığı ilk ve en önemli bilgi HoloLens'in nasıl bir bağlantı üzerinden çalışacağıyla ilgili. Buna göre HoloLens Bluetooth ve kablosuz ağ dışında bağlantıya sahip olmayacak, yani üründe kablo bağlantı seçeneği bulunmayacak.

Kablosuz ağ teknolojisi ile çalıştığı için şarj ve batarya ömrü konusu da Bruce Harris'in açıklık getirdiği bir konu olmuş. Harris'in aktardığına göre eğer HoloLens'i normal aktivilerde kullanırsanız, bunlara örnek olarak film izlemek ve basit uygulamaları kullanmak olarak gösterebiliriz, 5,5 saate kadar kullanım süresi oluyor. Ancak yüksek yoğunluklu kullanım yaparsanız bu süre 2,5 saate düşüyor.

HoloLens'in internet üzerinden diğer HoloLens'lere de bağlanabileceğini belirten Harris, o an oynadığınız oyunu veya deneyimlediğiniz gerçekliği arkadaşınızın HoloLens'ine de gönderebileceğinizi belirtmiş. 2016 ilk çeyreğinde Geliştirici Sürümü 3 bin dolar fiyatla satışa çıkacak HoloLens'in kullanıcılara sunulduğunda ne kadarlık bir fiyat etiketine sahip olacağı ise bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.