Blablacar, Jizdomat satın almasıyla Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'ya giriş yaptı

Blablacar, Jizdomat satın almasıyla Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'ya giriş yaptı

Yolculuk paylaşım platformu BlaBlaCar, satın almalarla büyümeye devam ediyor. Paris merkezli girişim bu kez Jizdomat’ı satın alarak Çek Cumhuriyeti ve Slovakya pazarlarına giriş yaptı. 25 milyon üyeye sahip girişim böylece hizmet verdiği ülke sayısını 22'ye yükseltti.

Avrupa’da altıncı, dünya genelinde ise yedinci satın almasını yapan BlaBlaCar, bir kez daha gerekli pazar araştırmasını yapmış ve her iki ülkede de arabayla yolculuk yapmak oldukça maliyetli olduğunu tespit etmiş.

Aldığımız bilgilere göre 1 galon benzin (~3,8 litre) Çek Cumhuriyeti’nde günlük ortalama gelirin yaklaşık yüzde 12’sine denk gelirken, Slovakya'da ise yüzde 13'üne denk geliyor.

Blablacar-yolculuk-paylasimi

İnternet kullanan genç nüfusun önemine de değinen BlaBlaCar, Çek Cumhuriyeti’nde sosyal medya yaygınlığını yüzde 75, Slovakya’da ise bu oranın yüzde 55 olduğunu paylaşıyor. BlaBlaCar kurucu ortağı ve COO'su Nicolas Brusson ile CEO koltuğunda oturan Frédéric Mazzella bu potansiyelin önemli olduğu konusunda birleşiyor.

Prag’da yer alacak olan BlaBlaCar’ın 15. ofisinin Pavel Prouza tarafından yönetileceği belirtiliyor. Jizdomat satın almasıyla Prag’dan Berlin’e 11 euro ve Bratislava’dan Krakow’a 15 euro gibi uygun fiyatlara kesintisiz olarak yapabileceğini de ek olarak paylaşılıyor.

Bildiğiniz gibi Blablacar, Türkiye'ye 2014 sonunda direkt bir giriş yapmış ve Ekim 2015'te kaydadeğer bir ilk yıl performansı açıklamıştı. Eğer o dönemde Türkiye'de belli olgunluğa gelmiş bir girişim olsaydı muhtemelen Türkiye'ye de satın alma ile giriş yapacaktı. Ama bu ihtimal ortadan kalktığı için çok fazla irdelemeye gerek yok. Yeni fırsatları düşünmeye başlamak daha doğru olur. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.