Üçok ve Sertoğlu'nun ilk yatırımcılarından olduğu Propertyfinder.ae, 20 milyon dolar yatırım aldı

Üçok ve Sertoğlu'nun ilk yatırımcılarından olduğu Propertyfinder.ae, 20 milyon dolar yatırım aldı

Gayrimenkul sektörüne odaklı Dubai merkezli bir girişim olan Propertyfinder, İsveç merkezli Vostok New Ventures adlı yatırımcıdan girişimin değerlemesini 200 milyon dolara kadar çıkartan, 20 milyon dolarlık bir yatırım almayı başardı.

Propertyfinder'ın girişimin önemli bir özelliği, Earlybird Venture Capital öncesinde Evren Üçok ve Cem Sertoğlu'nun şirkette kendi kişisel yatırımları bulunuyor olması. Propertyfinder'ın yeni yatırımcısı Vostok New Ventures'ın 20 milyon dolarlık yatırımı karşısında şirketin yüzde 10 hissesinin yeni sahibi olduğu belirtildi. Vostok New Ventures özellikle MENA bölgesinde ilgiye sahip, daha önce bölgede 4 girişime yatırım yapan şirket, Mısır merkezli kariyer sitesi wuzzuf.net'in sahibi BasharSoft'a da 1.7 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı. Böylece Avrupalı Vostok New Ventures bölgeye olan ilgisini ve güvenini Propertyfinder'a yaptığı yatırımla bir kez daha tekrar etmiş oldu.

Propertyfinder üzerinden kullanıcılar kiralama ya da satın almak amaçlı olarak gayrimenkul araması gerçekleştirebiliyor, bununla birlikte ilan listeyiciler ve emlakçılar da sitenin hitap ettiği bir diğer kitle. Bundan yaklaşık 10 yıl kadar önce Michael Lahyani tarafından kurulan girişimin gelir modeli ise, emlakçılardan aldığı aylık bir reklam ücreti karşılığında geliyor. Şu anda 150'den fazla çalışanı bulunan Propertyfinder'ın aylık ziyaretçi sayısı ise 1 milyonu aşıyor. Sitede toplamda 7 farklı ülkeden listenen toplam gayrimenkul ilanı sayısı ise 150 bin civarında.

Propertyfinder Group sadece Dubai yani BAE'nde değil, Katar, Bahreyn, Lübnan ve Mısır gibi diğer giriş yaptığı ülkelerle de hitap ettiği pazar genişletiyor. Stratejik vizyonları kapsamında önümüzdeki 12 ayda gelen yatırımı satış ve pazarlama takımlarının geliştirilmesinde kullanılacağını belirten girişim, amaçlarının da MENA bölgesindeki bir numaralı online gayri menkul arama noktası olmak istediklerini belirtiyor. Girişimin kurucusu Lahyani, gayrimenkul işinin çok yerel bir iş alanı olduğunu, bunun için yeni pazarlarda adaptasyonun gerektiğini belirtiyor. Yatırım gereğinin de bu olduğunu açıklayan Lahyani, yatırımın platformlarını yerelleştirmeye ve teknoloji yatırımlarına ayıracaklarını da sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.