Şarap severlerin favori uygulaması Vivino, 25 milyon dolar yatırım aldı

Şarap severlerin favori uygulaması Vivino, 25 milyon dolar yatırım aldı

İçerik, keşif ve alışverişi bir araya getiren başarılı mobil uygulamalar arasında yer alan Vivino, SCP Neptune International liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı. Danimarka merkezli girişimin ikinci turu olma özelliğindeki yatırımla Vivino'nun  ABD, İtalya, Fransa ve İspanya gibi yurt dışı pazarlarda vites yükseltmeye başlayacağı belirtiliyor.

2009 yılında kurulan ve ilk mobil uygulamasını 2011'de yayınlayan Vivino, şarap sever topluluğunu bugüne kadar 228 ülkeden 13 milyon kullanıcıya çıkardı.Mobil öncelikli Vivino'nun iOS, Android ve Windows Phone uygulaması görsel odaklı bir arama motoru gibi çalışıyor. Uygulama ile elinizdeki şarabın fotoğrafını çekip, yükleyerek bu şaraplarla ilgili bilgilere ulaşabiliyor, tüketicilerin yorumlarını görebiliyor ve farklı şarapları kıyaslayabiliyorsunuz.

Vivino, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında 10 milyon kullanıcıyı geçtiğini ve uygulaması üzerinden günlük 500 bin adet şarap taramasının yapıldığını duyurmuştu. Bununla birlikte e-ticaret açılımını yapan Vivino'nun mobil uygulaması üzerinden beğendiğiniz bir şarabı satın almak mümkün hale gelmişti. O dönemde Vivino'nun veritabanında 6 milyon farklı şarap (133 milyon şişe taramasından elde edilen) olduğu belirtiliyordu.

Vivino, yatırımla birlikte şarap tüketiminin yüksek olduğu ABD, İtalya, Fransa gibi yeni pazarlarda pazarlama faaliyetlerine ağırlık vermeye başlayacak. Girişimin hedefi bu yıl 25 milyon kullanıcıya ulaşmak ve takip eden her yıl 50 milyon yeni kullanıcı eklemek. İnsanların şarap seçim alışkanlıklarının değiştiğini söyleyen Vivino, bu dönüşüme öncülük etmek istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.