2015'te 9 bine yakın sevkiyat gerçekleştiren Webnak, bu yıl 45 milyon TL ciro hedefliyor

2015'te 9 bine yakın sevkiyat gerçekleştiren Webnak, bu yıl 45 milyon TL ciro hedefliyor

Hasan Aslanoba, Türkiye'de en fazla internet girişimine yatırım yapan isim ama kendi projeleriyle de ilgilenmekten geri durmuyor. Webnak.com bu projelerden biri ve aldığımız 2015 büyüme rakamları Tazedirekt gibi Webnak'ın da 2016'dan epey umutlu olduğunu gösteriyor.

Bilmeyenler için hatırlatmak gerekirse Webnak, yük arayan nakliyecilerle yük gönderecek müşteri buluşturan bir mecra. Yük taşımacılığını her iki taraf için de en verimli hale getirmek istiyor ve bu sebeple kendini 'online nakliye organizatörü' olarak tanımlıyor.

34 bine yakın araç ile yaklaşık 9 bin sevkiyat

Webnak Genel Müdürü Volkan Özkan'dan aldığımız bilgilere göre 2015 yılı içerisinde yaklaşık 30 bin şoför, 34 bine yakın araç Webnak'a kayıt olmuş. Toplamda 4.677 üye firmanın sevkiyat süreçlerinde çözüm ortağı olan Webnak, 8.726 sevkiyatta pay sahibi olmuş. Söz konusu araçlar bu işlerde yaklaşık 4 milyon kilometre yol kat etmiş.

Webnak'ta şimdiye kadar 22 bin 536 yük ilanı yayınlanmış. 63 bin 861 teklif paylaşılmış. Webnak'ın mobil uygulaması da yıl boyunca yaklaşık 42 bin telefona indirilmiş.

Önemli çözüm ortakları ve 45 milyon TL ciro hedefi

Volkan Özkan, Webnak'ın 2016 hedefini 6 kat büyüme ile 45 milyon TL ciro olarak paylaşıyor. Bu hedefe  daha agresif bir şekilde (daha kısa sürede) ulaşabileceklerini de ekliyor zira 2016’nın ilk günlerinde Yıldız Holding Bizim Toptan, Sanica, Esen Plastik gibi Türkiye'nin önemli firmalarıyla çözüm ortaklığı anlaşmasına imza atılmış.

Hasan Aslanoba'nın Aslanoba Gıda tecrübesiyle Webnak'a güvendiğini zaten biliyorduk ve aldığımız bu rakamlar Aslanoba'nın hedeflerini gerçeğe dönüştürme konusundaki kararlılığını doğrular nitelikte. Özellikle yeni anlaşmaların iş hacmini artıracağı malum ama Enakliyat gibi rakiplerin de pazarda yer kapmaya çalıştığını biliyoruz.

Aşağıdaki infografikte Webnak'ın 2015 performansı hakkında daha fazla detay bulabilir, her zaman olduğu gibi yorumlarda ciro/kazanç hesaplarına girebilirsiniz. :)

Webnak_Infografik_Nakliye

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.