Razer'dan akıllı saat pazarına ilk adım: Nabu Watch

Razer'dan akıllı saat pazarına ilk adım: Nabu Watch

Oyun donanım ve aksesuarı üreticisi Razer, Nabu Watch adını verdiği akıllı saatinin tanıtımını CES 2016'da gerçekleştirdi.

Razer'ın tasarım konusundaki uzmanlığıyla ortaya çıktığı belirtilen bu giyilebilir teknoloji ürünü, sağlık odaklı bazı bilgilerinizi de takip edebilen bir akıllı saat. Daha önce Razer Nabu ismiyle bileklikler çıkartan Razer'ın akıllı saatigenişçe bir kasaya sahip ve Casio markasının meşhur G-Shock modellerini andırıyor.

128x16 boyunlarında OLED ekrana sahip olan Nabu Watch'un içinde birden fazla ekranı var. Size sağlık bilgilerini sağlayan, akıllı saatin AppStore ve Android'deki uygulamasıyla kendini eşleyerek çalışan, adımlarınızı ve sağlığınızı takip eden bu ekranın şarjı 7 gün dayanıyor. Bu noktada Nabu Watch değişik bir strateji izlemiş. Çünkü saatin diğer dijital göstergeleri bildiğimiz saat piliyle çalışıyor ve ömrü de 12 ay. Böylece eğer saatinizi şarj etmeni unutsanız bile saati kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Nabu Watch bu tarzıyla şarj süreleri konusunda sınıfı geçmeyi başarıyor. Cihaz bir USB kablosu aracılığıyla şarj edilebiliyor.

Razer Nabu Watch attığınız adım sayısını, seyahat ettiğiniz mesafeyi, yaktığınız kaloriyi size sunuyor. Bu akıllı özellikleriyle aslınsa bir fitness takibi aracı. Bunun da yanı sıra cihazın alışılagelmiş saat özellikleri de elbette mevcut. Standart modeli 150 dolar fiyatıyla bu ayın sonunda satışa sunulması planlanan Nabu Watch'un, metal tuşlardan oluşan Forged Edition'ı ise 200 dolar olarak fiyatlandırılmış.

Razer'ın girdiği bu yeni alan, bakalım pazarda ve oyuncular arasında ilgi görmeyi başarabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.