Lenovo, Google'ın Project Tango'su için akıllı telefon geliştiren ilk şirket olacak

Lenovo, Google'ın Project Tango'su için akıllı telefon geliştiren ilk şirket olacak

Google'ın akıllı telefonlara yeni boyut kazandırmayı hedeflediği ''Project Tango'' projesiyle ilgili ilk bilgileri geçtiğimiz yıl sizlere aktarmıştık. CES 2016'da sunum yapan Lenovo'da Project Tango için ilk akıllı telefonu geliştirecek şirket olduğunu açıkladı.

Telefonun 2016'nın yaz aylarında piyasaya çıkacağını açıklayan Lenovo, fiyatının ise 500 dolardan daha az olacağı bilgisini verdi. Ancak telefonun tasarımı henüz tamamlanmamış ve Lenovo mühendisleri beş olası tasarım üzerinde çalışıyorlarmış. Lenovo'nun Project Tango için Google ile özel bir işbirliği yapıp yapmadığı veya Google'ın diğer Android tabanlı telefon üreticilerine bu teknolojiyi açıp açmadığı ise bilinmiyor.

Project Tango ile akıllı telefonlar çevresini 3 boyutlu olarak algılama ve haritalama becerisine sahip oluyorlar. Bu sayede mobil cihazların yer ve hareket algısı insanların sahip olduğu ölçeğe çıkabilecek. Google, Project Tango için ilk etapta sadece uzmanları hedefleyerek 200 adet akıllı telefon prototipi üretmişti. Ürettiği prototipin bir saniyede çeyrek milyon adet 3 boyutlu ölçüm yapan sensörlerle donatıldığı bilgisini paylaşan Google, telefonun sensörlerden aldığı veriyi bulunduğu mekanın tek bir 3 boyutlu modelini yapmak için kullandığını aktarmıştı.

Görsel Kaynak: Julia Kuznetsova / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.