"iPhone 7'de kulaklık girişi kalsın" kampanyası 210 bin imzaya ulaştı

Apple'ın yeni iPhone modeli iPhone 7'de kulaklık girişini kaldıracağı yönünde duyumlar basına sızdı. Japon Mac Otakara'nın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Apple kulaklık çıkışını ortadan kaldırıp ses aktarım işlevi için de lightning çıkışını kullanmayı planlıyor. Ve görünüşe göre, 3.5 mm boyutundaki kulaklık çıkışı, yüz binlerce insanın hayatını epey bir etkiliyor.

Apple'ın yapmayı planladığı söylenen değişikliği engellemek için Sumofus üzerinden başlatılan online kampanya, haber hazırlanırken 210 bin imzayı geride bırakmıştı. Kampanyanın deklarasyonlarından ilki Apple'ın insanları kendi hi-fi kulaklıklarını satın almaya zorlamak için bu yolu seçtiği. Bununla birlikte birkaç yıl önce iPod-dock bağlantısını değiştirerek sayısız kablo ve şarj çöpü yaratan Apple'ın benzer bir israf içinde olacağı da vurgulanıyor. Yani insanlar Apple aksesuarları için ek para harcamaktan ve etraflarında bir şarj/kablo çöplüğü görmekten sıkılmış durumdalar.

Apple'ın aldığı tepkide, bir süre önce MacBook'ta yaptığı radikal değişikliğin de etkili olduğu söylenebilir. Tepki alsa da bu, yani kullanıcıyı yeni alışkanlıklar için zorlama Apple'ı Apple yapan özelliklerden biri. Garip olansa insanların Apple ürünü almaya zorunluymuşçasına tepkilerini dile getirmeleri.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Kulaklık girişi gitmeli mi kalmalı mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.