Girişimcilik Vakfı Fellow Programı 2015'te 30 bin başvuru arasından 50 yeni üye kabul etti

Girişimcilik Vakfı Fellow Programı 2015'te 30 bin başvuru arasından 50 yeni üye kabul etti

Girişimcilik Vakfı, Türkiye çapında üniversite öğrencilerine yönelik Fellow Programı'nın 2015 yılına ait sonuçlarını açıkladı. Geçtiğimiz yıl rekor sayıda başvuru alan Vakfın paylaştığı veriler arasında en çarpıcı olan şüphesiz aldığı toplam başvuru sayısının 30 bine çıkmış olması. 2014 yılında faaliyete başlayan Vakfın ilk yılında aldığı başvuru sayısı yaklaşık 6 bin 400'tü.

30 bin başvuru arasından girişimcilik potansiyeline göre 50 üniversite öğrencisini 2015'te Fellow Programı'na kabul eden Girişimcilik Vakfı'nın toplam fellow sayısı 80'e çıktı. Seçimlerle ilgili en iyi sonuçsa kadın erkek öğrenci oranının korunması için özen gösterilmesi. Zira 2015'teki başvuruların yüze 40'ını kadın; yüzde 60'ını erkek öğrenciler oluşturuyor da olsa, Vakfa kabul edilen öğrenciler arasındaki dağılım eşit, yani fellow'ların 40'ı kadın 40'ı erkek.

Konuyla ilgili açıklamasında Türkiye’nin özellikle kadın girişimcilere çok ihtiyacı olduğunun da altını çizen Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, "Bundan beş yıl sonrasınıdüşündüğümüzde yüzlerce Fellow’un Girişimcilik Vakfı programından geçeceğini söyleyebiliriz.Gitmek istediğimiz nokta ise girişimciliğin gençler arasında ciddi bir kariyer alternatifi olması" diyor.

Girişimcilik Vakfı Fellow Programı 2015'i özetleyen infografiğini aşağıda görebilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.