Eren Özağır'ın kurucularından olduğu İngiltere merkezli PushDoctor'a 8,2 milyon dolar yatırım geldi

Eren Özağır'ın kurucularından olduğu İngiltere merkezli PushDoctor'a 8,2 milyon dolar yatırım geldi

Doktorlara uzaktan erişim sağlayan girişimlere yeni bir yatırım daha geldi. İngiltere merkezli PushDoctor, 8.2 milyon dolar yatırım aldı. PushDoctor'un kurucu ortaklarından biri Eren Özağır.

Kısaca özetlemek gerekirse PushDoctor, doktorlarla görüntülü görüşme yapmanızı sağlayan bir girişim. Herhangi bir zaman için randevu talebi girip uygun bir doktor ile mobil cihazınız veya bilgisayarınız üzerinden görüntülü görüşme yapabiliyorsunuz. Görüşmeler 10-30 dakika arasında sürüyor.

Özellikle doktor tavsiyesi gereken acil durumlarda 7/24 bir doktora ulaşma şansı sunan PushDoctor, 3 dakika gibi kısa sürede gelen randevu taleplerine yanıt verebilmeyi hedefliyor. Bu hedefe de 7 bin doktorluk bir randevu havuzuyla ulaşmak istiyor.

Daha önce 1,2 milyon dolar tohum yatırımı alan PushDoctor'un yeni yatırımına Oxford Capital Partners ve Draper Esprit liderlik etmiş.Partech Ventures de katıldığı yeni yatırım tutarı Pushdoctor tarafından veri analizi, işbirlikleri ve pazarlama için kullanılacak.

Eren Özağır: Çeşitlilik, hız ve görüşme başına ödeme avantajı sunuyoruz

Eren Özağır - Pushdoctor
Eren Özağır - Pushdoctor

PushDoctor, bir çok farklı uzmanlık alanından doktorlara ulaşmayı sağlıyor. Kurucu ortak ve CEO Eren Özağır, kullanıcılara geniş bir yelpaze sunmanın ve hızlı iletişim seçeneğinin önemi üzerinde duruyor. Özağır, Dr Now ve Babylon Health gibi örneklerin aksine abonelik değil, görüşme başına ücretlendirme yaptıklarını da ekliyor.

PushDoctor, ebeyevnler ve ebeveyn olma yolundaki gençlerden ciddi bir talep görüyor ve bu alandaki önemli bir boşluğa parmak basıyor. Zira doktora gitme imkanı veya isteği olmayan durumlarda PushDoctor'un reddedilemeyecek bir hizmet sunduğu söylenebilir.

Böyle bir girişime Türkiye'deki yasal şartlar ne ölçüde izin verir bilmiyorum ama önümüzdeki dönemde bu alanda yerli girişimler çıkarmaya çalışmanın gerekli olduğu kanaatindeyim. Kuzey Avrupa'da Meedoc gibi başarılı bir örneğin yer aldığını da ekleyeyim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.