Koalay.com: İnternetten kasko ve sigorta poliçesi alanların yarısına yakını İstanbul'dan

Koalay.com: İnternetten kasko ve sigorta poliçesi alanların yarısına yakını İstanbul'dan

Güney Afrika merkezli Auto & General'in alt markası olan Koalay.com'un Türkiye pazarına adım faaliyet gösterdiğini sizlerle paylaşmıştık. Kasko ve trafik sigortası karşılaştırma hizmetleri veren Koalay, 2015 yılı performans rakamlarını bizimle paylaştı.

İngiltere, Avustralya, Fransa ve Hollanda’dan sonra Türkiye’nin potansiyeline inanan şirket, aldığımız bilgiye göre Güney Afrika’da telefon üzerinden sigorta satışı gerçekleştiren ilk şirket olma özelliğini taşıyor. Bu bilgiyi dünya çapında kullanmak istiyor ve Türkiye’de hem B2B ve B2C alanda faaliyet gösteriyor.

Kısa bir özet geçmek gerekirse Koalay.com'u da bünyesinde barındıran Telesure Sigorta, Türkiye dahil olmak üzere 7 ülkede faaliyet gösteriyor. Toplam 7 bin 500'e yakın çalışanla 9 milyon müşteriye hizmet veriyor ve dünya genelinde 4 milyar TL’lik işlem yapıyor.

Yüzde 43'ü mobil ziyaretçi

Koalay.com'un 2015 yılı istatistikleri de Telesure Sigorta'nın Türkiye pazarında önemli bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Aldığımız rakamlara göre Ağustos 2014'ten bu yana 2.2 milyon kişi Koalay.com'u ziyaret etmiş ve 5.3 milyon sayfa görüntülenmiş. Ziyaretçilerin yüzde 43'ü akıllı telefon ve tablet üzerinden gelmiş.

Koalay'ın televizyon reklamlarından da bahsetmiştik ve paylaşılan rakamlara göre televizyonda 3 bine yakın TV spotu ile toplam 62,230 saniye reklam yayını yapan Koalay, 14.906 radyo spotuyla 213.807 saniye radyo reklamı yayınlatmış.

Diğer ülkelerin aksine Türkiye'de henüz trafik sigortası ve kasko sigortası poliçesi satışıyla yer alan Koalay, müşterilerinin yüzde 26'sına kasko, yüzde 74'üne de trafik sigortası satmış. Poliçe satın alan müşterilerin yüzde 21'ini kadınlar oluştururken en fazla 28-37 yaş aralığındaki kişiler poliçe alımı yapmış.

Koalay ekibinden aldığımız rakamlara göre 2015 yılı Ocak ayında Zorunlu Trafik Sigortası fiyatları ortalama 324 TL iken Ekim ayında 1.070 TL'ye kadar yükselmiş.

En çok müşteri İstanbul'dan

2015 yılında en çok İstanbul'daki kullanıcılara (yüzde 44) satış yapılırken İstanbul'u sırasıyla Ankara (yüzde 8.2), İzmir (yüzde 5.9) ve Bursa (yüzde 3.8) takip etmiş. Koalay, Kasım ve Aralık aylarında satışlardaki artışa da dikkat çekmiş ki yıl sonunda araç satışlarının artması bu durumun gerekçesi olarak gösterilmiş.

Türkiyede finansal servis karşılaştırmaları konusunda büyük bir pazar olduğu malum ama büyük oyuncular sayesinde bu pazarda yer almanın kolay olmadığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde internetten finansal teklif alma ortalamamız arttıkça yeni girişimlere de yer açılacağını düşünüyorum.

koalay-infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.