GoPro İsviçreli sensör teknoloji şirketi Skybotix'i satın aldı

GoPro İsviçreli sensör teknoloji şirketi Skybotix'i satın aldı

Aksiyon kamerası girişimi GoPro, sensör teknolojileri üreten Zürih merkezli Skybotix'i satın aldı. Skybotix sadece 5 mühendisten oluşan ufak bir girişim ancak şirketin otopilot drone teknolojisi konusunda 5 yıllık bir deneyimi bulunuyor.

Skybotix, Visual-Inertial (VI) adını alan sensörleriyle GPS'e ihtiyaç duymadan drone'ların kendi çevresindeki nesneleri algılayarak ve görsel okuma yaparak uçabilmesini sağlıyor. Kısacası drone'lar GPS'den bağımsız olarak kendi etrafını ve kendi koşullarını anlayarak uçabiliyor. Yani kamera görerek uçuyor ve pilot drone'u göremiyor ya da bir kamera aracılığıyla kontrol edemiyor olmasa bile drone kendi kendine güvenle uçmayı başarabiliyor. Bunun yanı sıra bu teknoloji sayesinde görsel haritalandırma da drone'lar aracılığıyla mümkün olabiliyor.

Bildiğiniz gibi GoPro'nun kendi drone'unu üreteceği haberleri geçtiğimiz yıldan beri yayılıyordu. GoPro için stratejik bir hamle olarak görülebilecek bu satın alma yakın gelecekte karşımıza çıkmasını beklediğimiz GoPro'nun kendi drone'unun temel özelliklerinden birisi olabilir.

Skybotix ekibinin satın almayla birlikte direkt olarak GoPro'nun ürün ekibine katıldığı belirtiliyor. Bununla birlikte GoPro'nun da böylece elinde büyük bir avantaj geçtiği malum. Şimdilik satın almanın bedelinin açıklanmadığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.