2015 yılında en fazla güvenlik açığı ortaya çıkan uygulama ve işletim sistemleri açıklandı

2015 yılında en fazla güvenlik açığı ortaya çıkan uygulama ve işletim sistemleri açıklandı

CVE Details, National Vulnerability Database (NVD)'in sağladığı verilerle hazırladığı raporunda 2015 yılında en fazla güvenlik açığı ortaya çıkan işletim sistemleri ve uygulamaları açıkladı. Listenin en tepesinde Mac OS X, iPhone ve Flash Player yer alıyor.

Raporla ilgili detaylara girmeden önce Microsoft'un işletim sistemi Windows'un her bir versiyonunun ayrıca değerlendirildiğini Mac OS X'in ise alt sürümlerine gidilmeden tek bir başlık altında güvenlik açıklarının sayıldığını belirtelim.

Buna göre 2015 yılında Mac OS X işletim sisteminde 384 güvenlik açığı ortaya çıktı. Onu 375 güvenlik açığı ile iOS(iPhone) ve 314 güvenlik açığı ile Flash Player takip ediyor. Dördüncü sırada 246 güvenlik açığı tespiti ile Adobe Air SDK ve yine 246 güvenlik açığı ile AIR geliyor.

cve_top_50_company_2015

Şirketlerin ürünlerinin sahip olduğu toplam güvenlik açıkları derlendiğinde ise Microsoft, 1561 güvenlik açığı ile birinci sırada yer alıyor. Onu 1504 güvenlik açığı ile Adobe ve 1147 güvenlik açığı ile Apple takip ediyor. Oracle ise 370 güvenlik açığı ile en fazla güvenlik açığına sahip şirketler arasında dördüncü sırada yer alırken, onu 317 güvenlik açığı ile Google takip ediyor. Aşağıdan araştırmanın detaylarını inceleyebilirsiniz.

cve_top_50_2015

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.