Thinga: Yahoo Kids eski çalışanından çocuklara özel arama motoru

Thinga: Yahoo Kids eski çalışanından çocuklara özel arama motoru

Google, hemen her arama için ideal sonuçlar sunuyor. Ama en azından çocuklara özel bir arama motoru olması gerektiğini düşünenler de var. İki yıl önce kapanan Yahoo Kids'in deneyimli çalışanlarından BJ Heiney de bunlardan biri.

Yahoo'dan ayrıldıktan sonra The Bear James Company ile çocuklara ve ailelerine özel projeler geliştirmeye devam eden Heiney, Thinga.com adlı çocuklara özel arama motoruyla dikey bir açılım yapıyor.

Aslında çocuklara özel arama motoru fikrini uygulayan GoGooligans ve KidRex gibi örnekler var ama Thinga 'çağdaş' çocuklara hitap ettiğini savunuyor. Thinga'nın içerikleri şirketin içerik kütüphanesinden ve özenle seçilmiş kaynaklardan geliyor. Sitede herhangi bir reklama yer verilmiyor.

Thinga, ABD'de 1998'de kabul edilen çocukların çevrimiçi gizliliğini korumaya yönelik imzalanan ulusal yasaya (COPPA) uygun içerikler sunuyor. Duckduckgo üzerinden sonuçlar da paylaşan Thinga, bir çok alt kategoriye de hızlı göz atma imkanı sunuyor.

Thinga

İlkokul çocuklarına yönelik geliştirilen Thinga'da ebeveynlerin kontrolleri yönetmesine de izin veriliyor. Henüz mobil uygulaması yok ama Thinga'yı mobil tarayıcı üzerinden kullanmak da mümkün.

Thinga'nın işinin kolay olmadığı malum ama önümüzdeki dönemde çıkaracağı Boom adlı dergi aboneliğinden ve ThingaStore ürünleri üzerinden gelir elde etmesi girişimin ayakta kalma şansını artırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.