Tesla önümüzdeki 4 yılda 4500 kişi işe alacak

Tesla önümüzdeki 4 yılda 4500 kişi işe alacak

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ilerleyen yıllarda binlerce çalışanı işe alacağını duyurdu. Özellikle otopilot özelliğine sahip otomobiller konusunda yarışta önemli bir pozisyonda bulunan Tesla, şu anda tam 14 bin çalışanla hizmet veriyor. Şirket bu çalışan sayısıyla bile 2010 yılına göre tam 14 kat büyüme göstermeyi başarmış durumda.

Tesla'nın kurucusu ve CEO'su, günümüzde bir dahi olarak görülen Elon Musk geçtiğimiz ay attığı bir tweet ile birlikte işinin ehli yazılım mühendislerine ihtiyaç duyduklarını aktarmıştı. Bununla birlikte Tesla'nın otomotik pilot özelliği birimi direkt olarak şirketin CEO'suna rapor ediyor. Kısacası Tesla'nın şu anda en çok önem verdiği projelerinden başında Tesla'nın otomatik sürüş özelliği geliyor.

Tesla, The Wall Street Journal'de yer alan habere göre iş planlarında önümüzdeki 4 yılda büyük bir atılım yapmayı ve 4 bin 500 kişilik bir iş gücünü istihdam etmeyi planladığını belirtiyor. Yine verilen bilgilere göre Tesla'nın şu anki açık pozisyon sayısı 1600.

Bildiğiniz gibi Tesla’nın patronu henüz birkaç gün önce tam sürücüsüz otomobil üretmekten tahminen 2 yıl uzakta olduğumuzu dile getirmişti. Hal böyle olunca, Musk’ın misyonu doğrultusunda Tesla 2020’li yıllarda belki de geleneksel otomobil üreticilerine kafa tutabilecek, sürücüsüz modelleriyle trafikte görmeye alışacağımız cinsten bir yaygınlığa ulaşacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.