Intel çip ve mimari teknolojisi geliştiricisi Altera'yı 16,7 milyar dolara satın aldı

Intel çip ve mimari teknolojisi geliştiricisi Altera'yı 16,7 milyar dolara satın aldı

intel altera FPGAIntel'in ilk olarak geçtiğimiz Haziran ayında duyurduğu Altera satın alması, bugün itibariyle anlaşmanın Avrupa Komisyonu'ndan geçmesiyle birlikte resmi olarak 16,7 milyar dolar bedelle gerçekleşmiş oldu. Bu satın almayla birlikte Intel çatısı altına girecek olan Altera ekibi yeni teknolojiler üzerinde çalışmaya devam edecek.

Ağırlıklı olarak 'field programable gate array' (alanı programlanabilir geçit dizileri olarak çevirebiliriz) mimarisi üzerinde çalışan şirket, satın almadan sonra özellikle Intel'in veri merkezleri ve IoT ürünleri üzerinde çalışmalarını sürdürecek. Bu satın almayla birlikte Intel'de 2016 yılında FPGA teknoloji ile donatılmış yeni Xeon işlemcilerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Intel CEO'su Brian Krzanich de Altera ile birlikte sürücüsüz otomobiller ve makine öğrenme gibi geleceğin alanlarında kullanılabilecek yeni nesil teknolojiler üzerinde çalışacaklarını belirtmiş. Altera ekibi ise Intel'in ''Programlanabilir Çözümler Grubu'' adı verilen departman altında çalışmalarını sürdürecek. Altera'nın CEO'su John Daane ise kendi kararıyla 30 günlük geçiş döneminde şirkete liderlik edecek ve ardından kendi isteğiyle görevinden ayrılacak.

Görsel Kaynak: NorGal / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.