Facebook mobilde çoklu haber akışını deniyor

Facebook mobilde çoklu haber akışını deniyor

Facebook haber akışı gösteriminde bir kez daha büyük bir değişikliğe gidebilir. Tek bir haber akışı yerine, konu bazlı olarak kişiselleştirilebilir haber akışlarını mobilde test eden Facebook, takip ettiğiniz kişi ve sayfalardan güncellemeleri konularına göre kategorize edip, size gösteriyor.

Tiwtter kullanıcısı Jason Stein'ın tespit ettiği yeni özellikle, ana haber akışının yanına, "Seyahat", "Sağlık", "Moda" gibi konulara odaklanan ikincil haber akışları ekleniyor. Kurgusu bir gazeteyi andıran bu yan haber akışlarına tek dokunuşla erişmenin mümkün olacağı belirtiliyor. Yeniliğin, Facebook algoritmaları nedeniyle görünmez hale gelen içeriklerin tekrar su yüzüne çıkmasına yardımcı olup olmayacağını henüz bilmiyoruz. Haber akışını konularına göre çeşitlendirmek hatırlayacağınız gibi daha önce Twitter için de gündeme gelen bir değişiklikti ancak bugüne kadar şirketten bu yönde bir işaret gelmedi. 

facebook-marketplace-2.0

Facebook'un haber akışının çeşitleneceği yönündeki ilk işaret geçtiğimiz Ekim ayında tespit edilen alışveriş akışıydı. E-ticaret mağazalarının toplu vitrini şekilden kurgulanan akışın yeni ekran görüntülerine (yukarıda) ulaşan The Verge, özelliğin Marketplace olarak adlandırıldığını ortaya koyuyor. Facebook'un mobildeki pazar yeri akışı, takip ettiğiniz sayfa ve kişilerin satılık ilanlarını bir araya getiriyor. Facebook, özelliğin ABD'de küçük bir grup kullanıcı ile denendiğini kabul ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.