Apple, iPhone 6C ile 4 inçlik ekrana dönüş mü yapacak?

Apple, iPhone 6C ile 4 inçlik ekrana dönüş mü yapacak?

Yeni yıl yaklaşırken, Apple'ın yeni iPhone modelleri hakkındaki sızıntılar da artmaya başladı. Çinli MyDrivers blogunda yayınlanan bilgiler Apple'ın yeni 4 inçlik iPhone modeli üzerinde çalıştığını gösteriyor.

iPhone 6C veya iPhone 7C adıyla adlandırılabilecek yeni model, edinilen bilgilere göre su geçirmez özellikte olacak. Güçlü kaynaklara dayandırılan bilgilere göre iPhone 6C'de 1642 mAh kapasiteli bir pil kullanılacak. Bu kapasite düşük gözüküyor ama 4 inçlik iPhone 5C'den biraz daha fazlasını (1510 mAh pi) vaad ettiğini hatırlatmak gerekiyor.

A9 işlemci, 16 GB dahili hafıza ve 2 GB RAM gibi özellikleriyle gelmesi beklenen iPhone 6C'nin en dikkat çekici özelliklerinden biriyse Touch ID olack gibi gözüküyor. Ama Touch ID kullanımının cihazın fiyatını artırmak gibi bir dezavantajı olacağını da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

iPhone 5C'den sonra yeni bir çıkış arayışı

Eylül 2013'te tanıtılan iPhone 5C, Apple için önemli bir çıkış olmuştu ama bir süre sonra Apple'ın pek de başarılı bir adım atmadığını görmüş olduk. Dolayısıyla Apple'ın daha iddialı bir çıkışa ihtiyacı olduğunu söylemek gerekiyor. Zira ucuz akıllı telefon pazarı Android'in tarafından ele geçirilmiş durumda. Geri adım atan Firefox OS gibi açık kaynaklı denemeler bile bu alanda Android'e yenik düşmüş durumda.

Apple, yeni yılın ilk etkinliğini muhtemelen Mart ayında yapacak ve o güne kadar da muhtemelen daha fazla bilgi sızdırılacak. Zira Apple'a ürün tedarik eden firmalar pek de sessiz kalacak gibi durmuyor. Bu süreçte alınacak tepkiler de olası bir başarının sinyallerini vermiş olacak.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.