Microsoft, OneDrive'da sınırsız depolama özelliğini neden kapattığını açıkladı

Microsoft, OneDrive'da sınırsız depolama özelliğini neden kapattığını açıkladı

Microsoft, geçtiğimiz ay OneDrive'da sınırsız depolama özelliğini kaldırdığını açıklamış ve dikkatleri üzerine çekmişti. Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Chris Capossela, olayın perde arkasını anlatan bazı açıklamalarda bulundu.

Kötü kullanımlar nedeniyle sınırsız depolama hakkını kaldıran Microsoft, 100 GB ve 200 GB kapasitelerini de kaldırmış, daha uygun bir bedelle (1,99 dolara) 50 GB depolama alanı satmaya başlamıştı.

Chris Capossela'nın yaptığı açıklamalar ise konuya yeni bir pencere açıyor. Capossela, katıldığı programda Microsoft'un sınırsız alan sunma özelliğini kapatmakta erken davrandığını ifade ediyor. Bununla beraber büyük bir yayın organının bu konuyla ilgili olumsuz (ve yanlış) haberinden önce adım atmak istediklerini de ekliyor.

75 terabayt dosya yükleyen de var

Capossela, söz konusu yayın organı ve içerik konusunda detay vermiş değil ama sürdürülemez ekonomik bir gerçekle karşılaştıklarını da ifade ediyor. Diğer yandan OneDrive'da 75 terabayta kadar arşivleme yapıldığı ifade ediliyor ki bunun hiç beklenmedik bir kullanıcı davranışı olduğu da pekala malum.

Microsoft, bu süreçte geri adım atarak sadece sınırsız alandan faydalanmak isteyen kullanıcıları da üzmüş değil. 15 GB ücretsiz alan hakkını da 5 GB'a düşürmüştü ama gelen şikayetler üzerine 5 GB'lık ücretsiz kullanımı 2016 için uzatacağını açıkladı. Zira 70 binden fazla kişi bu konuda şikayet bildirmekte çekinmemiş.

Sonuç itibarıyla Microsoft'un sunucu masrafı konusunda büyük bir zarar ettiğini söylemek çok gerçekçi olmaz. Geri adım atmanın olumsuz etkisinin ise Capossela'nın yaptığı açıklamalar ve ücretsiz hesap üyeliğindeki güncellemeyle hafifletilmiş olduğunu söyleyebiliriz.

Microsoft, ücretsiz depolama hakkını Haziran 2014'te 15 GB'a yükseltmişti.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.