SPONSORLU

Türkiye Pazar Araştırması: Online satışta terkedilen sepetler ve fırsata çevirmenin yolları

Türkiye Pazar Araştırması: Online satışta terkedilen sepetler ve fırsata çevirmenin yolları

.

Online satışın bir e-ticaret sitesi kurup tüketicilerin bunu kullanmasını beklemekten ibaret olmadığı uzun zamandır bildiğimiz bir gerçek. Geleneksel ve dijital pazarlama taktiklerinin en iyi şekilde uygulandığı durumda bile, müşteriyi kazandıktan sonra tutabilmenin yolu müşteri deneyimini en iyi şekilde sunabilmekten geçiyor. Dünyadaki pek çok iş lideri gibi Mercedes Benz’in CEO’su Steve Cannon da yeni pazarlama anlayışının tamamen müşteri deneyiminden ibaret olduğu görüşünü benimsiyor.

Marka bilinirliği en yüksek seviyede olan şirketler bile etkin ve etkili bir perakende deneyimi oluşturarak müşterileriyle proaktif bir etkileşim kurmak için aşağıda sıralanan tüm fırsatların değerlendirildiğinden emin olmak için çalışmak durumundalar:

  • Geleneksel yöntemler, çekici bir e-ticaret sitesi oluşturmak için yeterli değil.
  • Satışa dönüştürme oranlarındaki başarı kanaldan kanala farklılık gösteriyor; tipik mağaza içi oranlar 30% (1) iken online alışverişte bu oran 3%’lere (2) kadar düşüyor.
  • Terkedilen alışveriş sepetlerinin sebep olduğu ekonomik zarar yıllık 1.79 trilyon dolar olarak hesaplanıyor. (3)
  • Web chat ya da anlık geri arama yaparak müşterilerle kurulan proaktif iletişim satışa dönüşme oranlarını 2 ila 3 kat artırıyor.

Müşterilerin bir siteden diğerine hızla geçiş yaptığı, alışveriş sepetlerini dilek listesi olarak kullandığı ve her dönüşte sizi rakiplerinize karşı zor durumda bıraktıkları bir dünyada, perakendeciler online ziyaretçileri satışa dönüştürmekte zorlanıyor. Türkiye’de e-ticaret yapan en yüksek trafiğe sahip 34 şirketin web sitesini ziyaret ederek yaptığımız bir araştırmada, 600 TL değerindeki bir ürünü sepete atıp alışverişi bitirmeden terk ettiğimizde:

  • Bu şirketlerin sadece 2 tanesinin (yani %6’sı) 24 saat içinde e-posta ile takip gerçekleştirerek bu davranışın sebebini sorguladığını,
  • Bu şirketlerin hiçbirinin online alışveriş oturumu sırasında proaktif olarak etkileşime geçip bir yardım ya da destek önermediğini gözlemledik.

Tam da bu konuda bu pazar araştırmasını da içeren ücretsiz bir iş raporu yayınladık. Bu raporu indirerek hem bu araştırmanın detaylarına erişebilir, hem de teknolojinin online satışlarınızı artırmada aşağıdaki yollarla size nasıl yardımcı olabileceğini öğrenebilirsiniz. İndirmek için hemen tıklayın!

(1) www.tycoretailsolutions.com/Pages/Challenges.aspx?ItemId=8 (2) www.searchmarketingstandard.com/what-is-the-average-conversion-rate (3) Inc. Magazine, 2014

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.