FAA, 45 binden fazla drone'u kayıt altına aldı

FAA, 45 binden fazla drone'u kayıt altına aldı

Amerikan Federal Havacılık Dairesi (FAA), geçtiğimiz haftalarda drone'ların (uzaktan kontrollü hava araçlarının) kayıt altına alınacağını açıklamıştı. FAA, pazartesi başlayan kayıtlar hakkında ilk bilgiyi paylaştı ve şimdiye kadar 45 binden fazla drone'un kayıt edildiği açıklandı.

ABD’nin havacılıkla ilgili resmi düzenleyici kurumu FAA, drone'ları kayıt altına alınmaya başladı çünkü drone'ların sayıları giderek artıyor ve bu da ticari potansiyel ve güvenlik tehditlerni beraberinde getiriyor. FAA'in paylaştığı ilk rakamlara göre de şimdiye kadar 45 binden fazla drone kayıt altına alınmış.

Kamera gibi taşıma yüküyle birlikte 250 gram ile 25 kilogram arasındaki drone sahiplerini kayıt için bekleyen FAA, 21 Ocak 2016 tarihine kadar ücretsiz kayıt yapıyor. Bu tarihten sonra ise her kayıt için 5 dolar talep edecek.

3 yıla kadar hapis cezası

FAA, 21 Aralık'tan önce drone alıp da 19 Şubat 2016'ya kadar kayıt yaptırmayan kullanıcıların ise 27.500 dolar ceza ve 3 yıla kadar hapis cezasıyla karşılaşabileceğini belirtiyor.

Kayıtları ilk açtığında web sitesi aşırı yoğunluğu kaldıramayan FAA, yeni yıl için sistem güçlendirme hazırlığı yapacağını açıklıyor ki şu sıralarda https://registermyuas.faa.gov/ kayıt sayfasının hata verdiğini görmek mümkün.

Diğer yandan Amazon'un yeni nesil teslimat drone’larını tanıttığını hatırlarsak, ABD'de 2016 yılında drone'lar konusunda çok sıcak gelişmeler yaşanacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.