Salesforce, satış temsilcilerinin yardımcısı Steelbrick'i 360 milyon dolara satın aldı

Salesforce, satış temsilcilerinin yardımcısı Steelbrick'i 360 milyon dolara satın aldı

Müşteri ilişkileri alanında lider girişim Salesforce, SteelBrick.com'u 360 milyon dolara satın aldı.

SteelBrick, satış temsilcilerinin performansını artıran yazılımlar sunan bir girişim. Satış temsilcilerinin doğru fiyat teklifi vermesinden faturalamaya kadar zincirleme bir hizmet sunuyor ve bu işi tamamen Salesforce ve Salesforce1 mobil platformu üzerinde çözüyor.

Salesforce Ventures'dan yatırım almıştı

SteelBrick CEO'su Godard Abel bu satın almayla SteelBrick'in daha ileri bir noktaya geleceğinden emin ki zaten en başından beri bu günü beklediği düşünülebilir. Diğer yandan Salesforce Ventures'ın daha önce SteelBrick'e yatırım yapmış olması nedeniyle Salesforce, 300 milyon doları nakit olarak ödeyerek SteelBrick'i bünyesine katmış olacak.

Dedikodular 600 milyon dolara kadar çıkıyordu

Kısa süre önce bu satın almanın olabileceği konuşulmuş ama değerleme 600 milyon dolar üzerinden yapılmıştı. Bu noktada Salesforce'un daha önce SteelBrick'e yatırım yapmış olması iyi mi yoksa kötü mü sorusunu akla getiriyor.

Çeşitli satın almalarla kendi değerini ve gücünü artıran Salesforce, Ekim ayında Avrupalı girişimler için 100 milyon dolarlık bir fon oluşturmuştu. Mayıs ayında Microsoft'a yönelik satın alma dedikodusuyla hisseleri yükselişe geçen Salesforce, New York borsasında şu anda 51,6 milyar dolar piyasa değeriyle işlem görüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.