Huawei 2015'te 100 milyondan fazla akıllı telefon sevkiyatı yaptı

Huawei 2015'te 100 milyondan fazla akıllı telefon sevkiyatı yaptı

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei 2015'te 100 milyon adet akıllı telefon sevkıyatı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Huawei'nin donanımdan sorumlu başkanı He Gang, Weibo (Çin'in Twitter'ı diye anabiliriz) hesabından yaptığı açıklamada, 18 Aralık 2015 tarihinde Huawei'nin 100 milyon adet akıllı telefon barajını aştığını açıkladı.

Huawei, üçüncü çeyrekten itibaren yaptığı atılımlarla öne çıkıyordu. Apple ve Samsung'un ardından en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olan Huawei, Android ekosistemine de büyük katkı sağlıyor ve ardından gelen Lenovo, Motorola Xiamoi gibi rakipleriyle de farkı açıyor. Bununla birlikte Huawei, anavatanı Çin'de de Mart ile Eylül aylarında Çin'in en iyi performans gösteren akıllı telefon üreticisi konumundaydı ve satış rakamları açısından Apple'ı sarsmıştı.

Huawei büyümesini Asya pazarının yanında Avrupa ve ABD'de de hissettirmesiyle satış rakamlarını artırıyor. Çok güvendiği Honor modelini de ABD pazarına sokacak olan Huawei'nin CES 2016 fuarında duyurular yapması bekleniyor.

2010 yılında sadece 3 milyon adet akıllı telefon sevkıyatı gerçekleştiren Huawei, 2015'e geldiğimizde ise bu rakamı 30 kattan fazla artırarak 100 milyon adetler seviyesine yükseltmeyi başardı. Huawei için işler Çin ve Asya dışında da iyi giderse, akıllı telefon pazarının üç büyükleri arasında Apple ve Samsung'un yanındaki yerini sağlamlaştırmış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.