Blesh, TRPE Capital liderliğinde 7,5 milyon TL yatırım aldı

Blesh, TRPE Capital liderliğinde 7,5 milyon TL yatırım aldı

Faaliyete başladığı iki yıldan az sürede Türkiye'nin en geniş beacon ağlarından birini inşa eden Blesh, TRPE Capital öncülüğünde 7,5 milyon TL yeni yatırım aldı. Girişimin ikinci turu olma özelliğindeki yatırım, Blesh'in halihazırda yatırımcıları olan Ali Sabancı, Turgut Gürsoy, Emre Berkin ve Kemal Cılız'ın katılımıyla gerçekleşti.

Blesh'in bizimle paylaştığı verilere göre, girişimin 2015 yılında Türkiye çapında en büyük perakende mağazalarından yaygın banka şube ve ATM’lerine, havaalanlarından metro istasyonlarına kadar yaya trafiği yüksek birçok alana yerleştirdiği beacon sayısı 12 bini geçmiş. Cihazların 100'den fazla AVM, cafe ve restoran zincirleri; 250’nin üzerinde plaza ve üniversitede aktif olarak çalıştığı belirtiliyor. Kıyas için Blesh, geçtiğimiz Temmuz ayı Türkiye genelinde 49 şehire, 10 binin üzerinde sensör yerleştirdiğini iletmişti.

Türkiye’nin önde gelen marka ve kuruluşlarının mikro lokasyon hedefli mobil iletişim kampanyalarının yönetimlerinde çözüm sağlayan Blesh, 2015 yılında Google'ın nesnelerin interneti için standart bir yöntem geliştirmek üzere başlatılan Physical Web projesinin ilk donanım ortağı olmuştu. Halihazırda küresel hedefli bir girişim olarak kurulan Blesh için bu, Türkiye dışındaki büyümesi açısından önemli bir kırılımı oluşturuyor.

CEO Devrim Sönmez, Blesh'in aldığı ikinci tur yatırımıyla Türkiye pazarındaki lider konumunu güçlendirmeye odaklanacağını belirtiyor. Bunun için ekibini büyütüp, daha fazla marka ve mobil uygulamayla işbirliği yapmayı planlayan Blesh, 2016 sonuna kadar Türkiye genelinde 30 bin beacon’ı geçmeyi hedefliyor. Blesh'in yurt dışı hedeflerinde önceliği Google ile iş ortaklığını ileri götürmek ve Blesh’in Silikon Vadisi’ndeki organizasyonunu güçlendirmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.