Tesla sahipleri artık birer Spotify Premium üyesi

Tesla sahipleri artık birer Spotify Premium üyesi

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, müzik yayın servisi Spotify ile anlaştığını duyurdu. Anlaşma kapsamında artık her bir Tesla sahibi aynı zamanda Spotify Premium üyesi olacak.

2008 yılında kurulan, 20 milyon ödemeli abonesi bulunan ve kütüphanesinde 30 milyondan fazla şarkı bulunduran Spotify, Tesla Model S ve Model X sahipleriyle buluşacak. Bildiğiniz gibi Tesla daha önce Rdio ile ortaklık içerisindeydi, ancak Pandora tarafından satın alınmasıyla birlikte Rdio'nun bu hafta kapatılacağı açıklanmıştı. Bu süreç yüzünden Tesla şimdilik sadece Avrupa, Avustralya ve Hong Kong'daki araçlarına Spotify Premium entegrasyonu sağlayacak.

Tesla otomobil içerisindeki Spotify Premium aboneliği, araç dışında kullanılamayacak. Ancak bu sizi üzmesin çünkü araç dışındaki Spotify hesabınız, Tesla'daki hesabınızla eşleştirilebilecek. Kısacası baştan bir çalma listesi ya da favori şarkılar listesi oluşturmanıza gerek kalmayacak.

Tesla sürücüleri böylece araç içerisindeki müzik ihtiyaçlarını Spotify Premium ile karşılayabilecek. Spotify'ın otomotivden sorunlu yöneticisi bu yeni özelik için aylardır çalışma halinde olduklarını açıklamıştı. Spotify'ın Tesla'daki bir diğer önemli özelliği ise veri kullanım ücreti yansıtmayacak olması. Kısacası Tesla sahipleri, Spotify Premium abonelikleri için dolaylı da olsa bir ücret ödemeyecek. Spotify daha önce BMW, Mini ve Ford ile işbirliği yapmış, Apple CarPlay ile entegrasyon sağlamıştı. Ancak Tesla dışında hiçbir ortaklık veri paketini içermiyordu.

Tesla sahiplerini sevindireceğini düşündüğümüz bu gelişme, gelecekte ABD kullanıcıları için de devreye girebilir. Bu aynı zamanda Spotify için de oldukça ses getirecek bir anlaşma. Spotify hem kullanımını hem de kullanıcı sayısını Tesla araçları kadar artırmış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.