Microsoft mesajlaşma uygulaması Talko'yu satın aldı

Microsoft mesajlaşma uygulaması Talko'yu satın aldı

Microsoft, eski çalışanı ve baş yazılım mimarı olan Ray Ozzie tarafından kurulan Talko adlı mesajlaşma uygulamasını satın aldı. Satın alma, hem Talko uygulamasının web sitesinde yer alan duyuru hem de Microsoft blogunda yer alan yazıyla kesinlik kazanmış oldu.

Satın alma bedeli açıklanmayan anlaşmayla birlikte, Eylül 2014'de kurulan Talko, Skype'ın bünyesine geçti. Özellikle iş çevrelerindeki takım içi iletişimi sağlamayı amaçlayan mobil mesajlaşma uygulaması Talko'nun, Skype for Business adına katma değer sağlayacak.

Talko kendi kullanıcılarına sesli, yazılı ya da fotoğraf gibi içeriklerle iletişim sağlama konusunda çalışıyor ve takım içi iletişimin sağlanması üzerine çalışıyor. Binlerce işyerinin kullandığı Talko, günlük işleri mobil üzerinden koordine edilmesini sağlıyor.

Talko duyuruyla birlikte Mart 2016'da tamamen kapanacağını da açıkladı ve kullanıcılardan tüm içerikleri veri kaybı yaşamamaları adına en geç bu tarihe kadar dışarı çıkarmalarını istedi. Yani kısacası Talko ismi yaşamaya devam etmeyecek ve Talko bundan böyle Skype for Business için çalışmaya devam edecek. Skype'dan sorumlu üst düzey isimlerden Gurdeep Singh Pall da kaleme aldığı blog yazısında tüm Talko çalışanlarının bundan böyle Skype ve Skype for Business'ı geliştirmeye çalışacaklarının da altını çizdi. Kısacası Microsoft bu satın almayla birlikte hem bir teknoloji hem de yetenek satın almasına imza atmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.