Yakın zamanda Garanti Bankası iş birliğiyle fintech dikeyinde yeni bir hızlandırıcı programı başlatan Girişim Fabrikası, açılımına donanım projeleriyle devam ediyor. Maker Studio adında yeni bir hızlandırıcı programıyla donanım geliştiren ve tasarlayan girişimcileri destekleyecek olan Girişim Fabrikası'nın odağında bu kez maker hareketi var.
Girişim Fabrikası'nın Kalkınma Bakanlığı, Özyeğin Üniversitesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle açtığı yeni program, Nesnelerin İnterneti (IOT), giyilebilir teknolojiler, 3D yazıcılar, 3D yazıcı malzemeleri ile otonom sistem ve araçlar üzerinde çalışan girişimcileri hedefliyor. Programa kabul edilen girişimlerin tümü pazar ve müşteri geliştirme, zincir yönetimi/dağıtım/planlama, finans/ fiyatlandırma, pazarlama konularının işlendiği 5 haftalık bir eğitim programına alınıyor.
Süreç sonunda Girişim Fabrikası Maker Studio yönetim kuruluna sunum yapan ve kurulu ikna etmeyi başaran girişimler, üç aylık kuluçka programına katılma hakkı kazanıyor.Üç aylık süreçte girişimlerin ihtiyaç duydukları teknolojik destek Özyeğin Üniversitesi tarafından sağlanıyor ve girişimcilerden Maker Studio'nun imkanlarından yararlanarak donanımlarını geliştirmeleri bekleniyor. İlk prototiplerini geliştiren girişimler, Maker Studio netwrok'ünden faydalanarak potansiyel müşterilerle görüşmelere başlayabiliyor. Hızlandırıcı programı girişimcilerin prototiplerini sergiledikleri demo günüyle sona eriyor.
1 Ocak 2016 tarihine kadar başvuru almaya devam eden Girişim Fabrikası Maker Studio, Türkiye'de donanım alanına odaklanan ilk hızlandırıcı programlarından biri olma özelliğinde.