Dünyanın en önemli hızlandırıcı programlarından Techstars'ın en çok ilgi gören programlarından New York Fall 2015, 17 Aralık'ta düzenlenen demo day etkinliğiyle yeni mezunlarını verdi. Etkinlikte sahne alan 14 girişimin yarısını New York merkezliler oluştururken, girişimlerin yine yüzde 50'si B2C odaklı faaliyet gösteriyor. Mobil öncelikli girişimlerin oranı ise yüzde 40'tan fazla. Bu girişimlerin ikisinin kurucuları da Türkiye'den.
Techstars NYC Demo Day'de sahne alan 14 girişimin tamamı şu şekilde sıralanıyor:
Flip: Kira kontratları için P2P pazar yerinin lansmanının bu ay yapan girişim, satıcıların taşınma sürecinde işlerini epey bir kolaylaştırırken alıcıların daha uygun koşullarda kiralık konut bulmasına yardımcı oluyor. Flip, kiralık kontratları devredilebilir varlıklara dönüştürüyor.
GlossGenius: Güzellik ve bakım profesyonelleri için geliştirdiği sanal asistan, rezervasyon ve ödeme alma, hatırlatmalar yapma ve müşterilerle otomatikman yazışma gibi özelliklerin yanında müşterilerinizi takip ediyor ve düzenli müşteriler için size proaktif öneriler sunuyor.
GreatHorn: Çalışan bilgilerinin çalınmasına yönelik saldırılar ve oltalama saldırılarına karşı gerçek zamanlı bulut tabanlı güvenlik platformu. GreatHorn, şirket verilerinin sızdırıldığı saldırıların yüzde 93'ünün oltalamayla başladığı gerçeğinden yola çıkıyor.
Gorgias: Şirketlerin yardım/destek masalarının müşterilerine daha hızlı yardım edebilmesi için geliştirdiği Chrome eklentisi, şablonlarla e-posta yazmayı kolaylaştırıyor ve iletişimde belirli bir standardın yakalanmasını sağlıyor. Gmail, Outlook, Salesforce ve Zendesk gibi popüler servislere entegre edilebiliyor.
Homemade: Ev yemekleri için mobil öncelikli pazar yeri, yemek pişirmek isteyenleri başvuruyla kabul ediyor. Yalnızca yemekler değil, yemeklerin hikayelerinin de paylaşıldığı uygulama üzerinden talep ettiğiniz yemeği şefiyle anlaştığınız adresten teslim alıyorsunuz.
Impact Health: Müşterilerin onlarca sağlık sigortası seçeneği arasından en uygun olanı 5 dakika gibi bir süre içinde bulmasını sağlıyor. Müşterilerinin böylelikle yıllık 4 bin dolar tasarruf ettiğini iddia ediyor.
Jewelbots: Programlanabilir arkadaşlık bileklikleriyle çocuklara kod yazmayı öğretiyor.
LiveLike: Canlı spor müsabakaları için Sanal Gerçeklik (VR) platformu, dünyanın neresinden olursa olsun izleyicileri stadyumlara 'ışınlayarak' yeni bir maç izleme deneyimi sunuyor.
MAX: Afrika'ya özel talebe göre dağıtım servisi tüm siparişleir üç saat içinde teslim etme iddiasında.
Mona 2014 yılında Seattle’da Orkun Atik ve Nurettin Dağ tarafından geliştirilen Mona'yı daha önce burada incelemiştik. E-ticaretin Siri'si olarak anılan Mona, sanal asistanıyla alışveriş deneyimini daha keyifli ve daha kolay hale getirmeyi hedefliyor.
Morsel Şirketler için sağlıklı öğlen yemeği servisi. Rafinera'nın kurumsal pazara odaklanmış ve öğlen yemeklerine özelleşmiş şekli gibi düşünebilirsiniz.
Sailo: Bot kiralamak için online pazar yeri.
Slash: Cem Kozinoğlu'nun kurucusu olduğu Slash, piyasadaki en akıllı klavye uygulamalarından biri. Arama deneyimini klavyeye getiren Slash'i daha önce incediğimiz yazılar için bağlantıyı takip edin.
SPIDR: Emniyet teşkilatının kullandığı 'modası geçmiş' yazılımları yeni nesil veri istihbaratı ve analitiği sunan servisiyle değiştiriyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap