Buffer, Twitter odaklı müşteri hizmetleri aracı Respondly'yi satın aldı

Buffer, Twitter odaklı müşteri hizmetleri aracı Respondly'yi satın aldı

Sosyal ağlarda zamanlanmış içerik paylaşım aracı Buffer.com, Twitter odaklı müşteri destek ürünü Respond.ly'yi satın aldığını açıkladı.

Büyüme rakamlarını ve kazançlarını şeffaf bir şekilde paylaşan Buffer, şeffaf şirket kültürüyle biliniyor ama bu kez satın almanın finansal detaylarını paylaşmış değil. Buffer kurucu ortağı ve CEO'su Joel Gascoigne, bu işi yapmak istediklerini ve yaptıkları değerlendirme sonucunda Respondly'yi satın almanın mantıklı karar olduğunu açıklıyor.

Twitter üzerindeki müşteri paylaşımlarını takip etmeyi ve yanıtlamayı kolaylaştıran Respondly, Buffer'a entegre olmayacak ama Buffer ekibinin deneyimlerinden ve Buffer'ın gücünden faydalanacak. Respondly'yi daha da geliştirmeyi planlayan Buffer ekibi, şimdiden buffer.com/respond üzerinden yeni ürünü kullanmak isteyenlerin taleplerini alıyor.

Buffer Respondly

5 yıllık bir girişim olan Buffer, en son Ekim 2014'te 3,5 milyon dolar yatırım almıştı. Toplamda 3,9 milyon dolar yatırım alan Buffer'a karşılık Respondly, 1.78 milyon dolarlık yatırımla yoluna devam etmekteydi.

Buffer, tek bir ürünün özelliklerini artırmak yerine Pablo ve Respondly ile tek bir işe odaklanan stratejisini sürdürüyor. Sunulan hizmetlerin birbirini tamamlamasına da dikkat ediyor ki bu stratejinin girişimler için örnek alınması gereken bir strateji olduğunu düşünüyorum.

Joel'in paylaştığı rakamlara göre şu anda Buffer'ın 45 binden fazla ödeme yapan kullanıcısı mevcut. Satın alma hikayesiyle ilgili daha fazla bilgiyi Buffer blogunda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.