Buffer, şeffaf şirket kültürüyle 3.5 milyon dolarlık yeni yatırımın tüm detaylarını açıkladı

Buffer, şeffaf şirket kültürüyle 3.5 milyon dolarlık yeni yatırımın tüm detaylarını açıkladı

Bundan 4 yıl önce Birmingham'da bir yatak odasında Twitter'a zaman ayarlı iletiler göndermek için geliştirilmeye başlanan Bufferapp.com, 3.5 milyon dolarlık bir yatırım turunu tamamlamak üzere. 2011 yılında sizlere tanıttığımız Buffer, her şeyin şeffaf olmasına (maaşların bile) dayalı şirket felsefesiyle yatırıma dahil tüm detayları da açıklıyor.

Aylık bin dolar kazanan bir girişimi 4 yıl içinde aylık yaklaşık 400 bin dolar kazanan bir hale getirmeyi başaran Joel Gascoigne ve Leo Widrich, işler yolunda giderken yeni bir yatırım almalarının sebebini 'satışa odaklanmaktna vazgeçip Buffer'ı gelecek 5-10 yıl için geliştirmek' olarak açıklıyor. Altı aydır kârlılığı yakalayan bir şirket olan ve bankada 1 milyon doları bulunan girişim, yeni yatırımla biraz da paranın gücünden faydalanmak istiyor.

Buffer'a ait istatistiklere baktığımızda girişimin 1.8 milyon kayıtlı kullanıcısı olduğunu, aylık 165 bin aktif kullanıcısı bulunduğunu ve bunların 28 bininin para ödeyen kullanıcılar olduğunu öğreniyoruz. Çalışan başına gelirlerinin 181 bin dolar olduğunu belirten Buffer, şirketin tüm gelirlerini güncel şekilde paylaşıyor.

bufferapp gelir revenueHerkesin ne kadar maaş aldığı biliniyor

24 kişilik bir ekibi olan Buffer, bazen 'şeffaf şirket' kültürüne aykırı yetenekli kişilerin de işten çıkarılabileceğine de değiniyor. Çalışanların maaşları şeffaf bir formüle göre hesaplanıyor ve kuruculardan Joel yıllık 175 bin dolar, Leo ise yıllık 161 bin dolar maaş alıyor.

Tohum yatırımında 450 bin dolar yatırımı 5 milyon dolar değerlemeyle alan ve hisselerinin yüzde 14'ünü veren Joel ve Leo, 3.5 milyon dolarlık yeni yatırım turunun tamamlanması halinde yatırım sonrası 60 milyon dolarlık bir değerlemeden söz ediyor ki bu da ilk yatırımcıların 12 kat kazandığını gösteriyor.

Yatırım şartnamesi (term sheet) dahil olmak üzere bir çok bilgiyi paylaşan Buffer, Angel.co üzerinden yatırım turuna katılmak isteyenlere kapılarının açık olduğunu söylüyor.

Önümüzdeki yıllarda girişimlerde şeffaf şifket kültürü ne kadar tutar bilmiyorum ama Buffer'ın gelecekte çok iyi bir gelecek vaadettiğine kesin olarak inanıyorum. Bir fikrin MVP'den bir platforma dönüşmesi konusunda oldukça başarılı bir örnek olduğunu söyleyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.