Mobilde kullanıcı bağlılığını artıran Skyfunnel, San Francisco'da büyümek istiyor

Mobilde kullanıcı bağlılığını artıran Skyfunnel, San Francisco'da büyümek istiyor

Türkiye'den San Francisco'ya taşınan girişimlere Skyfunnel.co ile bir yenisi daha ekleniyor. Skyfunnel, mobil uygulama sahiplerinin arzuladıkları kullanıcı bağlılığına ve uygulama içi satın alma oranlarına ulaşmalarının yolunu açıyor.

Skyfunnel, İlker Köksal, Ekin Öcalan ve Enis Gayretli tarafından Ağustos 2015’de kurulan bir girişim. Kısaca özetlemek gerekirse; otomatik öğrenme (machine learning) yoluyla mobil uygulama kullanımlarını analiz ederek, kullanıcı etkileşimini artırmayı hedefliyor. Tek satır bir kod ile entegre edilip hemen aktifleştirilebiliyor.

Daha önce Yetenek.li'den tanıdığımız ekip, Skyfunnel'ı 3 yıllık deneyim ve 2 aylık yoğun çalışma sonrasında geliştirmiş. San Francisco'da müşteri kazanımına odaklanan Skyfunel, buradaki örnek çalışmalarda kampanya dönüşlerini 3-5 kat artırmayı başarmış.

mobile app rengagement

İlk 10 bin oturuma kadar ücretsiz

'Freemium' gelir modeliyle çalışan Skyfunnel, aylık oturum sayısına göre ücretlendirme yapıyor. Aylık 10 bin oturuma kadar da ücretsiz kullanılabiliyor. 10 bin - 100 bin arası oturum arasında ise veri uzmanı desteğiyle aylık 99 dolar gibi bir rakam ödemek gerekiyor.

Kısa vadede özellikle mobil ticaret, oyun ve eğlence gibi kategorilerde popülerleşmek istediklerini söyleyen İlker Köksal, uzun vadade ise herhangi bir kullanıcın telefonunda birçok uygulamada aktif hale gelerek kullanıcının mobil davranışlarını daha iyi analiz etmek istediklerini paylaşıyor.

San Francisco'daki büyük Türk girişimlerinden biri olmayı hedefleyen Skyfunnel ekibi, doğru bir pazara doğru zamanda adım attığını ifade ediyor ki ben de bu yoruma katılıyorum. Diğer yandan bu alanda hızlı büyümek gerektiğini de söylemem gerekiyor.

Mobil tarafta Skyfunnel'ın benzerini bulmak zor olmasa da bu alanda kulak kabartılacak bir girişim olacağını söyleyebiliriz. Detaylı bilgiler için skyfunnel.co adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.