Facebook, Instant Articles özelliğini tüm Android kullanıcılarına açtı

Facebook, Instant Articles özelliğini tüm Android kullanıcılarına açtı

Facebook, Mayıs ayında tanıttığı Instant Articles yeniliğini tüm Android kullanıcılarına genişlettiğini ve artık 350 yayıncıyla ortak çalıştığını paylaştı.

Facebook, Instant Articles ile kullanıcıları resmi yayıncı kanalları üzerinden besleyeceğini açıkladıktan sonra bu yeniliği kısmi olarak uygulamaya koymuştu. Bugün yapılan açıklamayla Instant Articles yeniliğinin küresel çapta Android kullanıcılarına açıldığı bilgisi paylaşıldı. Anlaşmalı 350 yayıncı arasında ise Türkiye'den sadece Hürriyet Gazetesi bulunuyor.

Facebook Ürün Yöneticisi Michael Reckhow'un Facebook blogunda paylaştığı açıklamaya göre artık Facebook Android uygulamasını kullanan tüm kullanıcılar söz konusu resmi kaynaktan beslenen makaleleri/haberleri görebilecek.

Instant Articles Facebook

Tüm dünyadaki 350 yayıncının sadece 1'i Türkiye'den

Kısa süre önce iPhone uygulamasında da benzer bir güncelleme yapan Facebook, resmi yayıncı ortaklarının da listesini paylaştı. Dünya çapında uzun bir liste paylaşan Facebook'un şu anda Türkiye'de çalıştığı tek resmi yayıncı Hürriyet. Ancak önümüzdeki dönemde yeni yayın organlarının da bu listeye dahil olacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Zira İsveç gibi küçük bir ülkeden bile 10'dan fazla yayıncı Instant Articles'a katılmış durumda.

Diğer yandan Google ve Twitter da haberler için özellikle mobil kullanıcılara dokunan ilk kaynak olmak istediği malum (bkz: Google AMP). Dolayısıyla bundan sonra Twitter ve Google'ın yeni adımlar atması beklenebilir.

Instant Articles yeniliği hakkında instantarticles.fb.com sayfasından daha detaylı bilgi alabilir, yayıncılar arasına katılmak için Facebook ile iletişime geçebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.